Diákoknak

2023.02.17. 12:18

Bálozik a soproni Orsolya-iskola

Az idei az első olyan év 2020 óta, amikor újra rendezhetőek iskolabálok. A Szent Orsolya- iskola a korábbi Liszt-központ, illetve a GYIK Rendezvényház után új helyszínen, a Mediterranóban rendezi meg éves bálját, amit már nagyon várnak a diákok.

Varga Henrietta

Báli egyeztetés Csányi Boglárkával, Horváth Grétával és dr. Kovács Andrással. Fotó: Szalay Károly

Az iskolabáloknak több évtizedes hagyománya van Sopronban. A pandémiát megelőző időszakban a soproni gimnáziumok között kialakult egy sorrend, hogy melyik iskola mikor tartja a bálját. Minden év februárjának első péntekén a Szent Orsolyá-sok, az első szombatján a líceumi diákok, az ezt megelőző vagy ezt követő szombaton pedig a széchenyisek báloztak. 

– A Szent Orsolyában a báli szezon a legkisebbekkel, az óvodásokkal kezdődik el, majd ezt követi az alsó tagozatban, felső tagozatban és kisgimnáziumban rendezett farsang, melyet a nagygimnázium és a szülők bálja zár külsős helyszínen. Mivel az idei télen a GYIK Rendezvényházban ez nem lehetséges, alternatív megoldásra volt szükség. A tökéletes helyszín kiválasztásakor a megközelíthetőség, a parkolási lehetőség, a ruhatár megléte mellett arra is figyeltünk, hogy megfelelő legyen a befogadóképesség – mondta el lapunknak dr. Kovács András, a Szent Orsolya-iskola igazgatója. A választás végül a Mediterranóra esett, ahol február 18-án két év után először csendülhet fel a Palotás. 

– A bál megszervezése igazi csapatmunka volt, hiszen a tanárokon, szülőkön és végzős osztályokon kívül sokan segítettek a munkában – ezt már Horváth Gréta, a diákönkormányzat elnöke és Csányi Boglárka mesélte. A meghívókat, plakátokat saját maguk tervezték, a rendezvényről a soproni diákok az iskola Facebook- és Instagram-oldaláról értesülhettek. A szervezők a végzős osztályok tradicionális nyitótánca mellett meglepetéstánccal, fotófallal és tombolával is készülnek a résztvevőknek. Az est fényét élő zene emeli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában