Elismerés

2023.01.23. 16:38

Varga Bencét jutalmazták a Mosonmagyaróvár Város Kultúrájáért díjjal - fotók

Varga Bence, a Mosonyi Mihály Zeneiskola igazgatójának, ütőhangszeres tanárának tevékenységét Mosonmagyaróvár Város Kulturájáért díjjal ismerték el a Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett városi ünnepségen hétfőn.

Mészely Réka

Mosonmagyaróváron hétfőn a Part Rendezvényházban ünnepelték a Magyar Kultúra Napját.

– Mi magyarok büszkék vagyunk Himnuszunkra, és annál jobban is kultúránkra – hangsúlyozta köszöntőjében Iváncsics János mosonmagyaróvári alpolgármester, hozzátéve, hogy a helyi kultúrára is büszkék, melyre évente több százmillió forintot fordít a város, most, a nehéz gazdasági helyzet ellenére is.

Az eseményen bemutatták a mosonmagyaróvári értékekről szóló összeállítást, mely újabbakkal bővült: a helyi német és horvát nemzetiségi hagyományokkal.

Mosonmagyaróvár Város Kultúrájáért díjjal Varga Bence, a Mosonyi Mihály Zeneiskola igazgatójának, ütőhangszeres tanárának munkáját ismerték el. Tevékenységét barátja, a tavalyi díjazott Henhouse nevében Takács András méltatta.

Az ünnepen egy kisfilmet is vetítettek a díjazottról, melyben barátai, közeli ismerősei, tanítványai szóltak munkásságáról. Végezetül egy meglepetés műsorral is készültek a zeneiskola igazgatójának.

Közreműködtek a Csütörtöki Szalon tagjai Petőfi emlékműsorukkal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában