Félév zárás

2023.01.25. 11:38

Tánccal bővítenek a soproni Hunyadi-iskolában - fotók

Népszerű a Hunyadi-iskolában tavaly ősszel indult művészeti képzés. A napokban zajlanak a félévi meghallgatások, amiket a gyerekek izgatottan várnak. Jövőre táncművészettel teszik teljessé az oktatást.

Kozma Viktória

Fotó: Rombai Peter

Félévzáró hangversenyeken adtak számot tudásukról a Hunyadi János Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai. A zeneművészeti képzési palettát az ismertebbeken túl három új hangszerrel, a hárfával, a harmonikával és az orgonával bővítették induláskor, ami egyedülálló Sopronban. A tavaly ősszel kezdődött művészeti képzés rendkívül népszerű, túlszárnyalta a hozzá fűzött reményeket. 

– Huszonnyolc éve zenetanárként dolgozom, ebből tizennégy évig tanítottam a városi zeneiskolában. A Hunyadi-iskola vezetése és a fenntartó Soproni Evangélikus Egyházközség részéről igény és nyitottság mutatkozott a művészeti oktatásra, így kezdődött el a közös munka – kezdte Jacsó Erika, a művészeti intézményegység vezetője. – Zeneiskolai képzéssel, képzőművészettel, dráma és színjáték szakkal indultunk szeptemberben, nagyrészt helyi művész-tanárok bevonásával. Magam sem gondoltam, hogy ilyen nagy lesz az érdeklődés. Eredetileg egy-egy képzőművészeti és drámai csoportot akartunk indítani, legfeljebb húsz fővel, de háromszor ennyien jelentkeztek – tette hozzá Jacsó Erika. 

A diákok és a szülők is szeretik, hogy nem kell külön művészeti foglalkozásra vinni a gyerekeket, mert az iskolában is van erre lehetőség. 
– Közvetlenül a tanórák után elkezdődnek a zenei, a színjátszós vagy képzős órák. Igény volt rá, hogy rögtön a kötelező szolfézs mellett az adott hangszeren is tanulhassanak a gyerekek. Úgy tapasztaltuk, hogy ez inspirálóan hat rájuk – mondta a tanárnő. 

A gyerekek lelkesen készültek a félévi meghallgatásaikra, sokaknak ez volt életük első hangversenye, emléklapot is kaptak. 

– Ez nagy élmény a diákjainknak, ezért a kollégákkal úgy döntöttünk, hogy minden évben megrendezzük az Első hangversenyem elnevezésű programunkat az elsőéveseknek – újságolta a művészeti vezető, akitől azt is megtudtuk, hogy nemcsak a Hunyadiból lehet jelentkezni a képzésekre. A következő tanévre tavasszal lesznek a felvételik. Táncművészeti tagozatot is indítanak, így az alapfokú művészeti képzés mind a négy ága elérhető lesz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában