Még várják a jelentkezőket

2023.01.17. 07:14

A SopronFest a helyiek büszkeségeire épül

Egyre inkább formálódik az I. SopronFest programja. Még január 20-ig jelentkezhetnek a város vendéglátói, szolgáltatói, kreatív polgárai, hogy részesei lehessenek a rendezvénynek.

Bódvai Ildikó

A SopronFest szervezői arra biztatják a város vendéglátóit, hogy legyenek részesei a tavaszi programnak.

Mint arról korábban beszámoltunk, április utolsó hetében SopronFest néven új kulturális, zenei fesztiválnak ad otthont a város. A helyi turizmus szempontjából is fontos, hogy legyen egy olyan esemény, ami a fiatalok számára vonzó. A rendezvény a város értékeire, az itt élők büszkeségei­re épül, s a helyieknek a szervezőmunkában is nagy szerep jut. A soproni születésű Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert úgy nyilatkoztak, nagy öröm számukra, hogy újra van lehetőségük Sopronban fesztivált szervezni.

A fesztivál gerince április 28–29–30-a, ezen a három napon városszerte és a Lőverekben zajlanak programok.

Lesznek koncertek, kiállítások, podcastfesztivál, szerepet kap a bor és a gasztronómia, a színház, a túrák és minden más, részben ingyenesen, részben belépőjegyhez kötötten. 

A koncertek belépőjeggyel látogathatók, amelyek nagyrészt azokra a belvárosi programokra is érvényesek lesznek, amelyek amúgy nem ingye­nesek. 

– A SopronFest koncepció egyik fontos eleme, hogy bemutatkozzon a város, a helyieknek és a hozzánk érkező turistáknak is. Éppen ezért arra biztatjuk a város vendéglátóit, szolgáltatóit, kreatív polgárait, hogy legyenek részesei a SopronFest programjának. Fontos, hogy nem zenekarok, előadók jelentkezését várjuk, hanem olyan kávézókét, éttermekét, klubokét, borozókét, teraszokét, iskolákét, amelyek vezetői maguk várják szeretettel és némi kedvességgel a vendégeket. Ez a „kedvesség” lehet egy program, egy erre az alkalomra összeállított menü vagy kedvezmény, amelyet a SopronFest vendégei élvezhetnek – biztatta a soproni vendéglátókat Lobenwein Norbert fesztiváligazgató. Az ötleteket, jelentkezéseket január 20-ig várják az [email protected] címre és február elejéig mindenkivel felveszik a kapcsolatot. Az Erhardt étterem és a Harrer Csokoládéműhely elsőként csatlakozott a rendezvényhez. 

A csatlakozók között már ott van a Harrer Csokoládéműhely. A felvételen Harrer-Abosi Beatrix. 

A SopronFest fő helyszíne a Lőverek, itt április 28–29–30-án egy különleges kialakítású, nagy méretű sátorban a hazai klubok és fesztiválok fontos produkciói váltják egymást. Ez a terület azonos a VOLT helyszínével, de természetesen annak csak egy részét használják. A hivatalos megnyitó a Fő téren lesz április 27-én, csütörtökön este, de már április 22-én, szombaton elkezdődnek a bemelegítő napok, javarészt olyan programokkal, kiállításokkal, amelyek a fesztivál teljes ideje alatt láthatók lesznek. Az egyik programelem a Csillagok Városa túra. Ennek keretében popkultúrában jártas idegenvezető mutatja be a város zenei történelmét, körbejárva azokat a helyeket, ahol a városban megforduló világ­sztárok egy-egy széket hagytak. Többek között Lemmy, a Depeche Mode, a Linkin Park, vagy éppen Iggy Pop széke is megcsodálható, kipróbálható. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában