Jótékonyság

2022.12.18. 13:59

Pártolói jegyekkel jövőre is sokan nézhetik a Vaskakas előadásait

kisalfold.hu

Fotó: Rákóczy Ádám

Már sok éves hagyomány, hogy pártolói jegyek és bérletek vásárlásával segíthetik az adakozó felnőttek, hogy a nehezebb helyzetben lévő gyerekek is beülhessenek a bábszínház előadásaira.

Idén kilenc magánszemély és nyolc cég adományozott összesen 290 belépőt összesen 16 intézménynek, köztük óvódáknak, fejlesztő intézményeknek. Így biztosan azok a gyerekek is ott lehetnek majd a nézőtéren társaikkal, akik szüleinek nehézséget okozna kifizetni a jegyeket.

A jegyeket vasárnap egy délelőtti kakaózáson adta át Kocsis Rozi, a Vaskakas Bábszínház igazgatója.

Kilenc éve hirdette meg az első Pártolói tagságot a győri bábszínház, azóta 6700 gyermek számára adatott meg a lehetőség, hogy a támogatóknak köszönhetően bábelőadást láthasson. Kocsis Rozi igazgató idén is könnyekig meghatódva köszönte meg a támogatást.

– Bárki lehet pártolói tag, az is aki csak egy vagy fél bérletet tud vásárolni mert minden segítség számít. Az adományozóink gyakran, azt mondják, hogy ez „csak” pénz. Én viszont azt mondom, hogy sok minden másra is költhetnék ezt asz összeget, ők még is évről évre úgy döntenek, hogy segíteni akarnak és ez az ami nagy kincs.

Az adományozók maguk adták át a bérleteket az intézményeket képviselő gyerekeknek, akik rajzzal vagy saját készítésű karácsonyfadísszel köszönték azt meg. A pártolói tagok között ugyanúgy voltak tanárok, édesapák és nyugdíjasok, mint helyi nagyobb cégek. A bérletek óvodákhoz, iskolákhoz és gyermekotthonokhoz kerültek. Az intézmények igazgatói hangsúlyozták hatalmas segítség ez nekik, mert ezeknek a gyerekeknek másként esélyük sem lenne színházba menni.

A három legtöbb bérletet az Agrofeed Kft., a Patent Security és a Somogyi Elektronic Kft. vásárolta. Ugyanakkor a pártolói tagok, azt kérték a pontos számok maradjanak titokban, hiszen nem az a fontos, hogy kinek mennyire telik, hanem hogy szívből adja azt.

– Nagyon örülünk, mivel még a tavalyinál is több bérletet oszthattunk ki – mondta el Győri Virág az adományozás koordinátora. – Mind a cégek mind pedig a magánszemélyek esetében lettek új támogatók az idén, és új intézmények is jelentkeztek, hogy szeretnének bérleteket igényelni. Így tizenhét pártolói tagunk összesen 290 bérletet adhatott át tizenhat intézmény képviselőjének.

Az ünnepélyes átadó után, mindenki megette az utolsó nutellás kenyeret és elszürcsölt egy bögre kakaót, hogy aztán jóllakottan nézhesse meg a Vaskakas Bábszínház legújabb előadását. A Volt egyszer egy kert című darab három Máté Angi tanmesét dolgoz fel, a Volt egyszer egy almafát, a Volt egyszer egy sünt és a Volt egyszer egy kertészt.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában