Szakmai megmérettetés

2022.12.02. 16:24

Dobogós helyezés és emlékplakett a Kapuvár Néptáncegyüttes ifjúsági csoportjának

munkatársunktól

kisalfold.hu

Forrás: Kapuvár Néptáncegyüttes Facebook oldala

Fotós: Jambori Tamas

A Kapuvár Néptáncegyüttes ifjúsági csoportja rögtön az első szakmai megmérettetésén remek teljesítményt nyújtott. A Lajtha László Koreográfiai Versenyen második helyezést értek el Gálik Gábor–Kukucs Eszter „Szilcei zölderdőben – gömöri táncok” című koreográfiájával. 

A versenyen tizenkilenc együttes mérette meg magát, erős mezőnyben lettek a kapuvári fiatalok ezüstérmesek. 

További hír a néptáncosok háza tájáról, hogy nemrégiben Pesovár Ernő-emlékplakettben részesült a Kapuvár Néptáncegyüttes. A néptánc ünnepe volt a hétvégén Körmenden. A Nyugat-magyarországi Néptánc-antológia dr. Pesovár Ernő emlékére rendezett műsorban 10 díjnyertes koreográfiáját vitték színpadra. A fellépőket V. Németh Zsolt magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő köszöntötte. 

Az eseményen a Kapuvár Néptáncegyüttes „...mint az imádság” – Élet- és táncképek Kapuvárról című előadással lépett fel, melyet Gálik Gábor és Gálik Klaudia koreografált. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában