Kiállítás

2022.11.11. 18:09

Tizenhat táblán Tamási Áron munkássága a színháznál Győrben - fotók

A „Bölcső a hegyek között – Tamási Áron 125” című szabadtéri kiállítást péntek este nyitották meg a Győri Nemzeti Színház épülete előtt.

kisalfold.hu

Fotó: Csapó Balázs

A tárlat a 125 éve született Tamási Áron személye és munkássága előtt tiszteleg, tizenhat táblán mutatja be az író életét, és munkásságát. A kiállítást a kurátor és szakértő, prof. dr. Sipos Lajos irodalomtörténész nyitotta meg a Petőfi Kulturális Ügynökség képviseletében.

A szervezők bíznak benne, a szabadtéri kiállításra minél több diák látogat majd el, és még jobban megismerik az író, az erdélyi és az egyetemes magyar irodalom kimagasló alakját. A kiállítást egy hónapig tekintheti meg a győri közönség a színház épülete előtt.

Tamási Áron (1897–1966) műveinek jelentős szervező elve a mesei elemekkel elért jelképteremtés. Bár számos regényt, elbeszélést és drámát alkotott, az olvasóközönség köztudatába mégis leginkább Ábel című regénytrilógiája révén került be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában