Énekes madár

2022.11.09. 17:37

Péntek este premier a győri színházban - mutatjuk a főpróba legjobb pillanatait

Péntek este mutatják be Tamási Áron Énekes Madár című szerelmes játékát a Győri Nemzeti Színház nagyszínpadán, Bakos-Kiss Gábor színidirektor rendezésében.

kisalfold.hu

Fotók: Huszár Gábor

Fotó: Huszar Gabor

A székely történet megelevenítésével a 20. század elismert népi írója előtt szeretne a színház tisztelegni születésének 125. évfordulója alkalmából. Az Énekes Madár előadás az évadtervezéskor még nem szerepelt a repertoárban, az Ármány és Szerelem című dráma helyett mutatják be. Az orosz-ukrán háború miatt a meghívott ukrán alkotók csak jövőre tudják bemutatni a Friedrich Schiller drámáját.

A darab szerint a két főszereplőt, Magdolnát (Juhász Jázmin) és Mókát (Hajdú Tibor) az isten is egymásnak teremtette, azonban nem így vélekedik róluk az őket körülvevő világ.

Tiszta érzéseikkel, őszinteségükkel rávilágítnak az immár tíz éve házasodni készülő, idősödő párok – Eszter (Mihályi Orsolya) és Lukács (Ungvári István), valamint Regina (Szina Kinga) és Máté (Sárközi József) – kapcsolatának felszínességére. Ennek köszönhetően, a fiatal szerelem beteljesülése ellenállásba ütközik, ám ahogyan a mesékben lenni szokott a „minden jó, ha vége jó” is elérkezik, kissé másabb megvilágításban.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában