Advent a fertődi kastélyban

2022.11.22. 15:37

Hagyományos adventi gyertyagyújtásra várnak mindenkit Eszterházán.

Advent szombatjain délután 5 órakor gyújtják meg a fertődi Esterházy-kastély díszudvarán az adventi koszorú szimbolikus gyertyáit. A gyertyagyújtás előtt ünnepi koncertek, rövid zenés programok várják az érdeklődőket.

kisalfold.hu

November 26-án a Joseph Haydn Alapfokú Művészeti Iskola Rézfúvós-kvartettje ad rövid koncertet, amit a gyertyagyújtási ceremónia követ. Hagyományosan az első adventi gyertyalángot a kastély dolgozóinak gyermekei gyújtják meg. 

December 3-án a fertődi Szent András Kamarakórus adventi rövidkoncertje lesz hallható. Az adventi koszorún Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője gyújtja meg a remény gyertyáját. 

December 10-én az Eszterházi Baráti Kör Német Nemzetiségi Kamarakórus lép fel.  A kastély adventi koszorúján Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője gyújtja meg a harmadik - örömöt jelképező - gyertyát. 

December 17-én a Nagycenki Vegyeskar karácsonyi énekei teszik teljessé az utolsó adventi gyertyagyújtás hangulatát. A fertődi Esterházy-kastély adventi koszorúján XIII. Galántai II. Esterházy Antal herceg feleségével, Esterházy Szvetlána hercegnével együtt gyújtja meg az utolsó - a szeretetet jelképező - gyertyát advent negyedik vasárnapján. 

Advent a  kastélyban

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában