23. Bécsi Magyar Táncháztalálkozó

2022.11.01. 17:07

Bécsben ropják a szanyi táncosok, és a lépéseket is megtanítják

Idén immár 23-ik alkalommal kerül rendezi meg november 5-én a Bécsi Magyar Táncháztalálkozót a Napraforgók Néptánc és Népzene Egyesület az osztrák fővárosban. A gálát az 1931-ben alakult Szanyi Bokréta Hagyományörzö Egyesület temperamentumos előadása színesíti.

Palágyi Zsófia, volksgruppen.ORF.at

Forrás: Szanyi Bokréta Hagyományörzö Egyesület

A táncünnep 15:30-kor a gyermektáncházzal kezdődik Kontreczné Németh Nikoletta vezetésével aki szanyi táncokat tanít majd a legkisebbeknek. A zenekari kíséretet a Muharay-díjas Greznár Zoltán és zenekara biztosítja számukra. Ezt követi majd a moldvai gyermektáncház a Somos zenekarral és a Décsi Adrien, Józsa Zoltán táncoktató páros vezetésével. 17:00 órától kézműveskedés, bőrműveskedés várja a résztvevőket.

17:00 órakor kezdődik a felnőttek táncoktatása, amikor is szanyi táncokat tanulhatnak Kontreczné Németh Nikolettával és a Greznár zenekar kíséretével. 17:40-től moldvai táncoktatás lesz Décsi Adrien és Józsa Zoltán oktatókkal. Az órát a Somos zenekar kíséri. 18:20-tól a magyarszentbenedeki táncok tanításával zárul a táncoktatások sora Antal Áronnal és Horti Rékával, melyet Koncz Gergely zenekara kísér.

A 23. Bécsi Magyar Táncháztalálkozó fénypontja a 19:30-kor kezdődő „Húzzad édes muzsikásom“ című gálaműsor lesz. 

A program során Csík János és barátai, Koncz Gergely és zenekara, a Somos zenekar és a Greznár zenekar adnak koncertet. Az esten Szabó Kocsis Zsuzsanna és Konkoly Csenge népdalénekesek is fellépnek. 

A gálát az 1931-ben alakult Szanyi Bokréta Hagyományörzö Egyesület temperamentumos előadása fogja színesíti. A házigazda 

Napraforgók Néptánc és Népzene Egyesület csoportjai is fellépnek. A felnőttek magyarpalatkai és gyimesi táncokat, a Napraforgócskák gyermektáncosai pedig szatmári táncokat adnak elő.

A 23. Bécsi Magyar Táncháztalálkozónak a Königsegggasse 10. szám alatti Mariahilfi Rendezvényközpont ad otthont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában