Képekbe zárt természet

2022.10.10. 19:17

Megnyílt a Prohászka-iskola gimnazistáinak kiállítása Győrben

Harmadik alkalommal rendezett kiállítást Győri Egyházmegye és a Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda gimnáziumi a növendékek alkotásaiból a Triangulum Galériában. Hétfőtől látogatható a tárlat.

Dániel Viktória

Harmadik alkalommal rendeztek kiállítást. Fotó: Rákóczy Ádám

Az iskola minden évben október első hetében emlékszik meg névadójának születéséről. Ilyenkor színes természettudományi programokat szerveznek a diákoknak, néhány éve pedig egy új hagyománnyal is bővítették az ünneplést.

– Ma délelőtt adtuk át az új óvodakertet, ahol 8 kis ágyás várja majd a gyerekeket. Kedden délelőtt szent misével emlékszünk meg Prohászka Ottokárra, délután pedig természettudományos előadásokon vehetnek részt a fiatalok – mondta el Nagy Csaba az intézmény igazgatója.

Az idei kiállítás címe: Természet-rajz. A gimnazisták a teremtett világ szépségeit és Isten alkotásának nagyszerűségét dicsérik a folyókat, helyeket és erdőket ábrázoló képeiken. 

– A képekben megmutatkoznak a diákok természethez kapcsolódó érzései és különböző látásmódjai – emelte ki dr. Nemes Gábor az Győri Egyházmegyei Levéltár intézményvezetője.

A tanulók alkotásit október 23-ig tekinthetik meg az érdeklődők mindennap 10 és 18 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában