Van képük hozzá!

2022.10.19. 12:15

Eredményt hirdettek a MediaMarkt idei fotópályázatán - Győri fotósok a győztesek között

MediaMarkt idén hetedik alkalommal meghirdetett fotópályázatára több mint kilencezren nevezték pályaművüket, harcba szállva az elismerésért és a 200.000 forint értékű főnyereményért.

2022-ben hetedik alkalommal rendezte meg éves fotópályázatát a MediaMarkt, amelyre a várakozásokat meghaladóan 9262 pályamunka érkezett, öt különböző témában – természet, portré, sport, szerelem és életképek. A fotókat neves szakmai zsűri értékelte. Nánási Pál (az ország egyik legismertebb fotósa), Koncsol Tünde (ezerszeresen díjazott esküvői fotós) és Szabó Miklós (a Nemzeti Sport fotórovat-vezetője) mellett két győri fotós értékelte a beküldött alkotásokat: Mekli Zoltán (Magyar Fotóművészek Világszövetségének tagja) és Szabó Béla (szabadúszó fotográfus)

Az idei nyertesek öt kategóriából kerültek ki. A szerelem 1113, a természet 3210, a sport 976, a portré 1724 és az életképek kategória 2239 nevezőt vonzott.

50 kép közül győri fotó lett a kedvenc

A műszaki áruház Facebook oldalán rendhagyóan megrendezett közönségszavazás sem maradt el. 50 műre lehetett szavazni, a verseny pedig a lájkok száma alapján dőlt el. A nyertes képet Márki Józsefné Lívia ( a Győri Kossuth Lajos Ipari Szaképző Iskola tanára) készítette. 

A képen egy ürge látható, aki éppen egy napraforgó magját csemegézi. Lívia elmondta, korábban még sosem fotózott ilyen állatot, így több körben, végül a napraforgó segítségével sikerült lencsevégre kapnia. A nyertes egy 50.000 forint értékű ajándékkártyával gazdagodott. 

Márki Józsefné Lívia fotója lett a közönség kedvence. 

A kategóriák győztesei 200.000, a második helyezettek 100.000, a harmadik helyezettek pedig 50.000 forint értékű MediaMarkt ajándékkártya tulajdonosai lettek. A közönségszavazásra bocsátott képek készítői 5.000 forint, a közönségkedvenc kép készítője pedig 50.000 forint értékű MediaMarkt ajándékkártyával lett díjazva. Az idei ajándékkártyák különlegessége, hogy mindegyikre az adott nyertes pályaműve került, emellett a nyertes fotójuk nyomtatványát is készhez kapták a díjátadón megjelent nyertesek egy oklevél kíséretében.

Portré kategóriában pedig Roll Péter (a Győri Fotóklub Egyesület elnöke) a 3. helyezést nyerte el "Gábor" című fotójával.

Portré kategóriában indult Gábor című alkotásával RollPéter.

A díjazott képeket és a közönségszavazásra bocsátott pályaműveket a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban adták át a szakmai zsűri segítségével, egy ünnepélyes díjátadó keretében. A pályaművek megtekinthetőek a könyvtár aulájában október 27-ig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában