Megelevenedő múlt

2022.09.25. 17:34

KultPetőfi Sopronban - Színes programok a belvárosban - Videó a Fertőszentmiklósi Férfi Dalárda fellépéséről, fotók a programokról

A soproni belváros 48 pontján idézik meg Petőfi korát.

kisalfold.hu

Fotó: Szalay Károly

Az eső és a borongós idő sem mosta el a programot

Néhány helyszín módosult, apróbb programok elmaradtak a vasárnap délutáni eső miatt, összességében mégis izgalmas és látványos volt a Pro Kultúra Sopron szervezésében megtartott KultPetőfi programsorozat. A hivatalos megnyitóval és más szabadtéri produkcióval is fedett helyre, udvarokba, kapualjakba húzódtak, amíg az eső meg nem kegyelmezett ennek a rendkívül sokszínű, jól megtervezett rendezvénynek.

Sopronban öt éve hagyomány, hogy a város védőszentjének ünnepén, Szent Mihály napja környékén saját múltját és kulturális értékeit kultúrával ünnepli a város. Idén a Petőfi 200 emlékév jegyében telt a vasárnap délután, felidézve milyen volt Sopron Petőfi idejében, aki 16-18 éves kora között élt itt. Katonaéveit töltötte a városban, aminek tárgyi emlékeit a Festőteremben gyűjtötték össze erre az egy napra a szervezők.

Zenei programok, táncok, ruhák és soproni szokások váltak valósággá, no és persze Petőfi, akinek nevét viseli a soproni színház. Alakját Papp Attila, a színház művésze idézte meg előadásával, de Szendrei Júliával is lehetett találkozni a kulisszák között.

 

Petőfi Pódium a Petőfi Színház előtt
14:00 – "Talpra magyar!" - zenés nyitány
14:30 – Verbunk
15:30 – Goldmark Énekegyüttes
16:30 – János Vitéz - meséli Boka Gábor
17:30 – Fertőszentmiklósi Férfi Dalárda

18:00 – Bajuszverseny eredményhirdetés, kvízjáték ajándéksorsolás
18:30 – Záróműsor: Kónyai Gipsy Band 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában