Művészet, környezettudatosság, közösség

2022.09.16. 15:17

Közösségi szüret Ravazdon - Timaffy Lászlóra emlékeznek

kisalfold.hu

Forrás: Pixabay

A ravazdi Őrhegy udvarházban (Ravazd, Őrhegy utca 23-27.) közösségi szüretet rendeznek. A program része az a filmvetítés, amelyben a 20 éve elhunyt néprajztudósra, az Apor Vilmos Népfőiskola tiszteletbeli elnökére, Timaffy Lászlóra emlékeznek. A 15 órakor kezdődő vetítést követően beszélgetésre hívnak, amelyet Perger Gyula néprajzkutató, Timaffy László egykori tanítványa vezet. 

A nap programjai: közösségi szüret Komáromi Judit Nesével (amihez az érkezőket kérik, hogy hozzanak magukkal néhány kiló szőlőt, majd vegyenek részt taposásában), Fajkusz banda táncháza és mahala táncműhelye az Abrakadabra hastánciskola segítségével, Köcsögök és Dudák népi karaokéja, Burkali Gergely bemutatja a környék szőlőfajtáját, a gyöngy szőlőt és annak borát, Zalka Imre és Radu Igazság archaikus fotó, illetve animációs műhelyében megtudhatják az érdeklődők, hogy milyenek lesznek öreg korukban, illetve megismerkedhetnek a fotóanimáció könnyen elsajátítható módszerével. 
A programokról részletesen ITT>> lehet olvasni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában