Program

2022.09.01. 09:00

Díszmadár-kiállítás lesz Eszterházán

Egzotikus papagájokat, énekesmadarakat, kis testű egzótákat állítanak ki a fertődi Esterházy-kastély Narancsházában szeptember 3-án és 4-én, szombaton és vasárnap 9–18 óra között a Fertő-menti Madárbarátok Egyesületével közös szervezésben.

kisalfold.hu

A különleges látványosságot ígérő rendezvényen az ország minden tájáról csaknem egy tucat madárbarát egyesület 45 kiállítójának közel 300 madara lesz látható. A megtekinthető madárkülönlegességek között ritka és értékes madarak lesznek, mint például a lutino rózsakakadu, a viola fényseregély, a jákópapagáj, de látható lesz a kiállításon egy beszélő papagáj is. Érdekesség, hogy a hagyományok szerint Esterházy „Fényes” Miklós udvari zeneszerzőjének, Joseph Haydn­nak is volt egy beszélő, éneklő jákópapagája. 

A kiállítás különlegessége a látványröpde, ahová egyszerre 10 látogató mehet be és csodálhatja a színpompás madarakat testközelből. A fertődi Esterházy-kastély több kísérőprogrammal várja a díszmadár-kiállításra látogatókat. 

Digitális madárfotó-kiállítás is színesíti a programkínálatot, a kastélyparkokat és -kerteket naponta kétszer, a délelőtt 10 és a délután 2 órakor induló, vezetett parktúrákon lehet alaposabban megismerni. Ez utóbbiakon szó esik majd a kastélykörnyezet madárvilágáról is. 

A parktúrákra regisztrálni szükséges szeptember 2-ig az [email protected] címen. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában