Történelem és szórakozás

2022.08.28. 22:42

Nyáresti szabadtéri mozi volt két jó filmmel is a soproni Jerevánon

Két filmet is láthatott a soproni Jereván lakótelep közönsége a szabadtéri mozinak immár több éve kiválóan bevált helyszínen, a szolgáltatóház átriumában.

kisalfold.hu

Fotó: Griechisch Tamás

A történeti források alapján készült, "Akik a hazára voksoltak" című film egy őszinte vallomás a hazaszeretetről és megerősít mindenkit abban, hogy nincs vesztett ügy és a közösség számára nincs leküzdhetetlen nehézség – mondta köszöntőjében Tóth Éva, a Jereván lakótelep Településrészi
Önkormányzat elnöke.
A filmet – amely a soproni népszavazás 100. évfordulójára készült - minden soproninak látnia kell – tette hozzá a képviselő.

A magyar nemzet történelmének is fontos eseménye máig meghatározó Sopron számára és érezhetően a hatása alá kerülnek a soproni nézők. Egy
akkori fiatal, az ifjabb Krug Lajos jegyzetei alapján készült dokumentumfilmben számos jeles soproni szakértő, történész - Ujváry Gábor, Tóth Imre, Sarkady Sándor, Dominkovits Péter, Fiziker Róbert, Krisch András - is megszólal, amitől az immár országos elismertségű film a soproniaknak még személyesebb élményt jelent.

Az eseményen Csiszár Szabolcs alpolgármester is köszöntötte a résztvevőket, mint olyan, aki kisgyermekkorától a Jerevánon nőtt fel.

A népszerű szabadtéri filmvetítés második részében a Mamma mia! – Sose hagyjuk ABBA zenés film okozott vidám perceket a közönségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában