Kultúra

2022.07.31. 11:51

Pillanatkép üvegbe álmodva - 40 üvegművész alkotását állították ki Győrben - fotók

A Nefelejcs közi Magyar Ispitában nyílt meg szombaton a Magyar Üvegművészek Társaságának Pillanatkép című tárlata.

Gyurina Zsolt

Fotó: Csapó Balázs

A kiállításon 40 üvegművész alkotásai által ismerkedhet a közönség a kortárs üvegművészet múltjával, jelenével. Olyan alkotók munkáit is megtekinthetik, akik ma még ritkábban, ám a jövőben mind gyakrabban szerepelnek majd iparművészeti, design- vagy képzőművészeti kiállításokon.

A tárlat rendezőinek szándéka volt, hogy a múltat és a jelent reprezentáló, valamint az elkövetkező években kibontakozni látszó irányokat megmutató, jellemzően a 20. század utolsó harmadától máig tartó időszak alatt készített munkák által a hazai üvegművészet különféle műfajai (használati tárgyak, dísztárgyak, szobrászati alkotások, építészeti üvegek) közösen „álljanak” a látogatók elé.

Egyes tárgyak, tárgycsoportok pontos lenyomatai annak is, hogy ma már mind gyakrabban tűnik el a határ a hagyományos iparművészet, a design és a képzőművészet között. A tárlat kurátora Molnár Szilvia, a megnyitón köszöntőt mondott Székely Zoltán, a Rómer-múzeum igazgatója és Hefter László üvegművész, az Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában