Kiállítás

2022.07.25. 12:38

Hegyeshalmi színek kiállítása

Hat helyi alkotó mutatkozik be a festménykiállításon a közösségi házban.

kisalfold.hu

Az 1. Hegyeshalmi Tárlat – Hegyeshalmi Színek című festménykiállítás Belya Attiláné Joó Edit, Füzyné Heizer Tímea, Gál Martina, Kürti Lívia, Leinwetterné Deák Magdolna és Vámos Ágnes alkotásaiból nyújt ízelítőt. Fotó: Talpas Balázs

A megnyitón Takács Krisztina a közösségi ház nevében mutatta be az érdeklődőknek az alkotókat, majd Huszti Gabrielle hegedűművész és édesanyja, Huszti-Tarnói Mária játéka tette színesebbé a tárlatot. Schubert Szerenádja, Sosztakovics Második keringője és Jules Massanet Meditáció című művei különleges hátteret adtak a festmények mondanivalóinak. A bemutatóterem közönsége hosszan tartó tapssal jutalmazta az előadást. Mészáros Tibor alpolgármester pedig egy-egy szál fehér rózsával köszöntötte az alkotókat és az előadókat. 

Takács Krisztina El Kazovszkij orosz származású Kossuth-díjas magyar festőművésznő gondolatát tolmácsolta, kiemelve a kiállítás egyik fontos, lényegi elemét: „Amikor a kép működni kezd a nézőben, ugyanolyan folyamat kezdődik el, mint a festőben munka közben: ugyanolyan beláthatatlan, ugyanolyan irracionális.” 
A kiállítás megtekinthető július 31-ig, szombat-vasárnap 16–19 óra között a közösségi ház bemutatótermében. 

A kiállítás megtekinthető július 31-ig, szombat-vasárnap 16–19 óra között a közösségi ház bemutatótermében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában