Kultúra

2022.07.04. 14:57

Búcsúzik Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgatója

A Szabadság évada, és vele együtt Pataki András 10 éves ciklusa is véget ér Sopronban.

Fotó: Máthé Daniella

Fotó: Máthé Daniella

Lezárult az idei szezon a Soproni Petőfi Színházban mely a Szabadság évada nevet viselte. A közönség izgalmas, megható és szórakoztató darabokat is láthatott nagyszerű alkotóktól kiváló színészekkel. Azonban az idei évadzáró eseményen Pataki András igazgató is búcsúzott a társulattól. 10 évig alkotott a leghűségesebb városban és a legnagyobb alázattal vezette a színház sorsát - írja a Sopron Média.

Nagy öröm, hogy a városvezetés bízott bennünk és 10 évvel ezelőtt itt elkezdhettünk egy színházszakmai munkát. Ebből a 10 évből 5 évet a Pro Kultúra ügyvezetőjeként is tudtam szolgálni. Igyekeztem tiszta viszonyok közt olyan eredményes munkát végezni, amely a folyamatos fejlődés és fejlesztések nyomán érhető tetten. Azt hiszem, ezt érdemes folytatni. Van még tennivaló bőven. Ha három dolgot kell kiemelni, akkor egyrészt történelmi az, hogy megalapítottuk a Sopronban élő és alkotó társulatot, hogy megalapítottuk a Sopron Balettet valamint hogy a Barlangszínház felkerült Európa kulturális térképére. Köszönet illeti a városvezetésen túl a soproni közönséget és természetesen az elő és már nem köztünk lévő társulati tagokat 

idézi a portál Pataki Andrást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában