VOLT 2022

2022.06.22. 19:19

VOLT Fesztivál Sopronban - Újabb programváltozás: elmarad az Elefánt zenekar koncertje - fotók a 3. napról + videók

A képernyőkről a szokottnál is jobb minőségben lehet élvezni a látványvilágot. Gasztroélményekből sincs hiány a Volt Fesztiválon Sopronban.

kisalfold.hu

Fotó: Máthé Daniella

Fotó: Máthé Daniella

Szombaton színpadra lép az angol zenész Michael David Rosenberg, ismertebb nevén Passenger, de nemzetközi előadók közül koncertet ad az ausztrál Pendulum és az izraeli Borgore is. 

A hazai előadók élenjáróra a Wellhelo is sokadik alkalommal tér vissza a fesztiválra, akiknek a méltán népszerű "Emlékszem, Sopronban" című VOLT himnuszt is köszönhetjük. De színpadra lép még a Majka & Curtis, Vad Fruttik, Hősök és a Bëlga is. 

Ezen a napon sem maradhatnak el a társadalmi témákat érintő beszélgetések sem: Hevesi Kriszta szexuálpszichológus tart előadást a férfi-női kommunikációról kiemelve a szexualitást.

4. nap - Elmaradt az Elefánt koncert

Programváltozás! Sajnos megbetegedés miatt nem tud pénteken színpadra lépni az Elefánt zenekar - közölte Facebook oldalán a Volt
A Beko színpad június 24-i programja ez alapján a következőképp módosul:
17:15-18:30 Rácz Gergő és Orsovai Reni
19:30-21:00 Ganxsta Zolee és a Kartel
22:00-23:15 ByeAlex és a Slepp
23:45-03:45 NECC Party

Családias hangulatban

Végéhez közeledik az idei a VOLT Fesztivál, és mi a fesztiválozók véleményére is kíváncsiak volttunk azzal kapcsolatban, hogy az ideérkezők milyen élményekkel gazdagodtak. Sokan voltak, akik már visszatérőként érkeztek Sopronba, ahol széles palettán kínálták számukra a zenei stílusokat.

- Második alkalommal járunk a VOLT-on, ahol végig bulizzuk az öt napot. Azért esett a választásunk erre a fesztiválra, mert itt tényleg élő zenét hallgathatunk és sok műfajba betekintést nyerhetünk. A kedvenc koncertem a MUSE volt, de például olyanokon is részt vettem, amin azelőtt sose. Az Esti Kornél meghatározó volt, nem az én műfajom, de a koncertje után többször is visszatérek a dalaihoz - osztotta meg tapasztalatait a szolnoki Korpács László Róbert. Hozzátette, az idei kemping sokkal jobban tetszik neki, mint 2019-ben. Akkor a tűző napon jutott hely számukra, ahol nem sokat tudtak pihenni napközben, most pedig mindenkinek jutott árnyékos hely.

- Idén szerintem kicsit kisebb a fesztivál, de nem bánom. Így sokkal családiasabb a légkör. Nagyon jól érezzük magunkat, nem feltétlen a koncertek miatt jöttünk, de így is több jó koncerten vettünk részt - mondta el Kövecses Evelin, aki Budapestről érkezett a barátaival együtt.
 

Fotókon a 3. nap

A 3. napon a hazai előadók veszik birtokba a VOLT színpadokat

A Poncichter negyedben, csütörtökön az idényzöldségek és idénygyümölcsök fogyasztásának fontosságára hívták fel a figyelmet.

A Volt Fesztiválon nappal is van élet: a bátrabbak több méter magasból szemlélhetik meg a kempinget, társasjátékozhatnak vagy csak a szabadban pihenhetnek az átmulatott éjszaka után. A szervezők a társadalmi témákat érintő edukációkról sem feledkeztek meg.

A fesztiválozóknak napközben sem kell unatkozniuk, ugyanis több szervezettel is megismerkedhetnek a fesztivál területén. Többek között betekintést nyerhetnek a rendőrök munkájába vagy a Julius K9 standnál próbára tehetik az ügyességüket, de különböző játékokkal nagyobb munkáltatók is jelen vannak. Napközben a legnépszerűbb pontnak mégis a társasjáték sátor bizonyul, ahol az árnyékban sok-sok fiatal tölti a délutánját.

A fesztiválozók a rendezvény ideje alatt ingyenesen meggyet kóstolhatnak a Poncichter negyedben, ahol csütörtökön az idényzöldségek és idénygyümölcsök fogyasztásának fontosságára hívták fel a figyelmet. Az előadást az Agrármarketing Centrum (AMC) és a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanácsa tartotta. Kelemen Péter, a FruitVeB terméktanács ügyvezető igazgatója elmondta, a gyümölcsöket tekintve hazánkban az idei évben sokkal jobb a termés, mint az elmúlt két esztendőben. A meggy ágazat helyzetét nehezíti, hogy a Tiszántúlon, illetve a Duna-Tisza közén, ahol meggytermelésünk körülbelül 75%-a folyik a gazdák aszállyal küzdenek. Ettől függetlenül a konzervmeggyet tekintve méltán büszkék lehetünk elért eredményeinkre, hiszen a konzervfeldolgozásban mi rendelkezünk a legjobb fajtákkal: mind méretüket, mind beltartalmukat illetően a világ legjobb fajtái.

Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum ügyvezetője kiemelte, fontos arra ösztönözni a fogyasztókat, hogy minél többen hazai zöldségeket és gyümölcsöket vásároljanak, hiszen a jelenlegi háborús helyzetben felértékelődik az, hogy Magyarország élelmiszergazdasága képes az önellátásra. A magyar gazdák tudása és szorgalma megadja nekünk az ellátásbiztonságot, amit mi azzal hálálhatunk meg, hogy a nyári szezonban is hazai termesztésű idénygyümölcsöket választunk.

Az utolsó előtti napon a hazai előadók veszik birtokba a VOLT színpadokat, ahol fellép többek között a reggae stílusú Irie Maffia, ismét vissza tér Sopronba a Halott Pénz, valamint a Byealex és a slepp is. Természetesen nemzetközi előadókból sem lesz hiány a nap folyamán, ugyanis sztárfellépőként érkezik a 90-es évek közepén alakult kanadai Sum 41 zenekar. A koncertek mellett bűvész show-t mutat be Ősz Dénes, valamint Ganxsta Zolee és a kartel, illetve Irie Maffia közönségtalálkozó is lesz.

A 2. nap - koncert fotók + gasztro

A képernyőkről a szokottnál is jobb minőségben lehet élvezni a látványvilágot - Gasztroélményekből sincs hiány

Az ötnapos mulatozás nemcsak a koncertek sokaságáról szól, hanem a gasztronómiáról is. A fesztiválozók bőséges ételválasztékból falatozhatnak.

A kemping területét lelkes rajongók lepik el, akik a bandás pólóikkal képviseltetik a kedvenc előadóikat. A fesztivál első napján a világ egyik legjobb koncertzenekarának tartott brit trió, a Muse egyedi hangzásvilágával varázsolta el a közönséget, tegnap pedig sok más mellett a The Killers adott fergeteges koncertet. A ’80-as évekbeli hangzásvilággal minden nézőt lenyűgözött az alternatív rockbanda, de a látványvilág mellett sem lehet elmenni szó nélkül.

A zenekarok mögötti kivetítők hozzájárulnak a koncertélményhez, de azoknak sem kell csüggedniük, akiknek a színpadtól csak távolabb maradt hely, ugyanis a képernyőkön a megszokottnál még jobb minőségben nézhetik az előadókat. Kézműves ételek háromezer forinttól A már megszokott módon a koránkelőknek lehetőségük van mindennap jógával indítani a napot a Telekom Kraft Kertben, hogy legyen energiájuk végig­bulizni egy újabb fesztiválnapot. Az energiaszint feltöltéséhez persze fontos a tápláló étkezés is, amit a fesztiválozók bőséges étel- és italkínálatból választhatnak ki. Aki szűkebb keretek között szeretné megoldani az étkezést, az a kitelepült Aldiban megvásárolhatja a szendvicsnek valót, aki pedig az illatok kavalkádjában elcsábul, annak idén mélyen a zsebébe kell nyúlnia!

A legkülönlegesebb gasztroélményt az egészben sült kacsa kínálja, amit majdnem hétezer forintért adnak, de a standnál lehet kapni füstölt kacsakolbászt és hamburgert is. A különböző kézműves hamburgerek háromezer forinttól kezdődnek, de van görög gyros is pitában 2900 forintért vagy tálon 4000-ért, a töltött lángos pedig 2500 forintba kerül. Körbenézve a fesztiválozók között a sült krumpli és a pizzaszeletek bizonyulnak a legnépszerűbbnek, amelyek árai átlagosan 1300 forinttól kezdődnek, ahogy a hot dogé is. Idén pedig jó hír a növényi alapon táplálkozóknak, hogy szinte minden kocsinál van vega vagy vegán kínálat. Az italokat természetesen repohárban kérhetik a fesztiválozók, ami 600 forintba kerül. Az üdítők átlagos ára 750, míg az ásványvízé 690 forint. Alkoholból is lehet válogatni: fröccs 650-től, sör 950-től, a röviditalok árai pedig 1590 forinttól kezdődnek. A hosszúitalok, mint például a vodka-szóda vagy whisky-kóla átlagosan 2500 forintért kaphatók. Az idő számít A fesztiválozókat megkérdezve kiderül: a legtöbben az árak alapján választják ki az ételt, de van, aki kifejezetten a vegát keresi, és olyan is, akinek az idő számít.

– Körbenéztem szinte az összes büféskocsinál, de végül egy mexikói tésztára esett a választásom, ugyanis itt álltak a legkevesebben. Nem néztem az árakat, csak szerettem volna minél hamarabb sorra kerülni, de nem bántam meg a választásom. Bőséges adagnyi finom ételt kaptam – osztotta meg tapasztalatát a jóízűen falatozó Csepregi Csilla.

Csütörtöki programok - A fesztivál harmadik napján a Nagyszínpadra lép az alternatív Bring Me the Horizon. A mára meghirde­tett nemzetközi sztár, Yungblud betegség miatt kénytelen volt lemondani soproni koncertjét, így a Follow The Flow koncertezik abban az időpontban. A Beko Színpadon helyi zenészeket, a Lord együttest köszönthetik a fesztiválozók, de pörgős funk-rock koncertet ad a Punnany Massif és a közkedvelt rapper, Dzsúdló is. A nap folyamán lesz Perrin- és Ricsárdgír-közönségtalálkozó, Kemény Zsófi zenei közreműködéssel olvas fel Frida Kahlo Napló című kéziratos művéből.

Yungblud beteget jelentett, változik a program csütörtökön, vért is lehet adni

 

Az első nap fotói  - Tankcsapda és Muse koncert

Az első nap

Elfogy­tak a telepített sátorhelyek, megérkeztek a fesztiválozók és a keddi fellépők, benépesült a Lővér Kemping, ahol öt napon át a zenéé és a szórakozásé lesz a főszerep. A legkorábban érkezők már a vasútállomástól a kempingig tartó úton hozták a jól ismert feelinget, az esti koncertekkel pedig berobbant a 2022-es nyári fesztiválszezon. 

A megújult fesztiválhelyszínt délelőtt mutatták be a város vezetőinek és a sajtónak a szervezők. 

Ami a helyszín bejárásakor azonnal szembetűnt, hogy az elrendezés más, mint a korábbi években, senki ne akarjon rutinból felkeresni megszokott helyeket. A Nagyszínpadot a fesztiválterület Harka felé eső végén helyezték el, viszonylag távol a főbejárattól. A bérelhető faházak és a telepített sátrak a bejárattól jobbra találhatók, van belőlük bőven, de a nyitó­napra minden ágy gazdára talált. Az árnyas fák alatt rendezkedett be a Poncichter Borfesztivál. Sok mosdót-WC-t láttunk, étkezdéből sincs hiány és idén is kitelepült az Aldi, ahol az átmulatott éjszaka után gazdaságosan lehet beszerezni például a reggelit. Természetesen a VOLT teljes területén elérhető az ingyenes wifiszolgáltatás és számos ponton fel lehet tölteni a telefont és más elektromos készüléket. 

Az első fecskék délben érkeztek, a Kraft Színpadon a Mary PopKids, a Telekom Nagyszínpadon pedig az Ivan & The Parazol indította a fesztivált. Őket a Carson Coma követte, majd a Tankcsapda. Az estet az angol rockbanda, a Muse koncertje zárta, ismét igazi fesztiválhangulatot teremtve a Lővér Kempingben.
 

16:00 -  Startol a VOLT 

„Mindenütt jó, de legjobb Sopron” – két évig ez a szlogen csak az emlékeinkben élt, de most újraéled, amint a soproni Lővérek is benépesül a fesztiválozókkal és a Telekom VOLT Fesztivál vibrálásával. Indul a VOLT.

"Vannak fesztiválok, és van a VOLT - így szól a 2022-es Telekom VOLT Fesztivál szlogenje, amely jól kifejezi a szándékunkat akár a programkínálat, akár a VOLT-ot érintő legfontosabb törekvéseink terén”- mondta korábban Lobenwein Norbert, a fesztivál egyik alapítója. 

“A célunk az, hogy az élő zene megkülönböztetett ünnepeként készüljenek Sopronba, akár a vendégeink, akár a fellépők, legyen szó a színpadi programról, a kísérő eseményekről, vagy éppen a Sopront érintő történésekről. A kétéves kihagyás utáni visszatéréssel nagyon magasra tesszük a lécet. A kezdetek óta jellemző a VOLTra a kifejezetten erős élő zenei vonal, a hazai- és nemzetközi sztárokat felvonultató line-up. A 2022-es Telekom VOLT programja ehhez képest is egy komoly szintlépés, amely bárhol a világon megállná a helyét. Olyan állócsillagnak számító stadionsztárok szerepelnek benne, mint a MUSE vagy a The Killers, a legaktuálisabb nevek és az állandó fesztiválkedvencek között Yungblud, a SUM41 vagy éppen a Bring Me The Horizon” – tette hozzá a főszervező. Fülöp Zoltán, a VOLT másik alapítója hozzáfűzte: “Az idei VOLT a harmincadik lenne, ha nem számoljuk a két év kihagyást. Sokan kérdezik, hogy a jubileumot ünnepeljük-e valami különleges programmal? Leginkább azt tartjuk ünnepi pillanatnak, hogy végre elindul a VOLT és úgy lehetünk együtt a Hűség Városában, ahogyan azt majd’ három évtizede annyira szeretik a vendégeink.” Az alapítók mellett a főszervezői szerepet pár éve már Filutás Anna látja el: “Nem könnyű feladat két év után újra felvenni a fonalat, ráadásul a VOLT az egyik első a sorban a hazai nyári fesztiválok közül. A kollégáim részéről a megszokottnál is több munkát, odafigyelést igényelt, hogy felkészüljünk erre az öt napra, remélem, a hangulat tükrözi majd ezt a törekvésünket.”

A főszponzor Telekom kereskedelmi vezérigazgató-helyettese, Szabó Melinda elmondta: „Azt tapasztaltuk, hogy ügyfeleinknek az elmúlt időszakban számos nem várt körülményhez kellett alkalmazkodnia. Kimerültek, és alig várják a nyarat, amelyre a feltöltődés időszakaként tekintenek. Ezért idén nyáron rendhagyó módon nem extra adatot vagy hangot, hanem élményeket adunk az ügyfeleinknek, hogy ez a három hónap valóban a kikapcsolódásról, feltöltődésről szóljon. Egész nyáron a partnerük leszünk, hogy egy megszokott, hétköznapi élményből is valami életre szólót hozzunk ki együtt. Így lesz ez a napokban visszatérő Telekom VOLT Fesztiválon is, amit a fantasztikus fellépők, meghívott vendégek és a Szezám app segítségével megtöltünk rengeteg váratlan élménnyel, hogy mindenkinek olyan nyara legyen, mint amilyen még sosem volt”

A VOLT-on a Telekom Nagyszínpad az első napon az Ivan & The Parazollal indít, akiket a Carson Coma követ, majd jönnek a tankok, azaz a Tankcsapda és az estet ezen a színpadon a Muse zárja. Másnap itt a Brains kezd, aztán Skillet koncert következik, majd a Bagosssy Brothers Company és főzenekarként a Killers lép színpadra. És elérkezett a csütörtök és a Telekom Nagyszínpadra lép Dzsúdló, a Follow the Flow, a brit énekes Yungblud és a szintén brit Bring Me The Horizon. Péntekre várjuk Azariah koncertjét, de lesz Irie Maffia, Halott Pénz és Sum 41 is. A VOLT zárónapján a Telekom Nagyszínpadon lép fel a Platon Karataev, Passenger érkezik ide a Majka&Curtis páros és a VOLTot itt a Pendulum élő produkciója zárja.

Két további zenei színpadon további több mint 60 produkció szórakoztatja majd a VOLTra kiéhezett fesztiválozó közönséget.

A Telekom Kraft  színpadon például olyan nevek lépnek majd fel – a teljesség igénye nélkül – mint a Mary Popkids, a Blahaluisiana, az Analog Balaton, a Bohemian Betyars, a Hiperkarma, a Csaknekedkislány, a Fran Palermo, a Fish!, a Supernem, Dé:nesh, a Galaxisok, Betonhofi, a Hősök vagy a Belga.

A Beko színpad szerdán indul, rajta lesz majd Krúbi, Punnany Massif, Elefánt, 30Y, Wellhello, Abigél, Esti Kornél, PUF, Ganxta Zolee és a Kartel, Vad Fruttik, Scarlxrd és sokan mások.

A Hajógyár Petőfi Színpad egy Carson Coma koncertfilmmel indul, aztán itt is felpörög az élő zene. Jön Ferenczi György és a Rackajam, az Óperentzia, az Anima Sound System, a Mörk, a Lóci Játszik, fellép Lil Frakk, a Parno Graszt és sok-sok további hazai előadó.

A Telekom Kert Színpad már nem csak zene. Naponta Kiss V. Balázs varázsolja el a közönséget, de lesz bűvészshow esténként pedig a rezidens Dj viszi át a közönséget éjszakából a hajnalba. Bemutatkoznak a Szelektor tehetségkutató legjobbjai, de Fluor Tomival is zúzhatunk az éjszakába. Aztán reggel jöhet az ébresztő jóga. A Telekom Kraft Kert – Index Kávéházban naponta lesznek beszélgetések és közönségtalálkozók. A vendégek közt pedig Dr. Zacher Gábor toxikológus, a Hiperkarma, az Analog Balaton, az Esti Kornél, a Ricsárdgír, Ganxsta és az Irie Maffia – hogy csak néhányat említsünk. A Telekom Kraft Kert - Zenedoboz is rejteget izgalmas programokat. Például Balla Máté (Ivan & The Parazol) és Svajcsik Kristóf (Mary PopKids) gitárosok 1-1 gitárral és erősítővel egy moderátorral beszélgetnek a gitározásról és mutatják meg kedvenc riffjeiket és hangzásaikat. Lesz itt majd dalszerző workshop, interaktív ütőhangszeres jammelés, amelyen a résztvevők Sárkány Bertalan ütőhangszeres vezetésével közösen ritmikákat játszanak és dobolnak. A Chill Hour keretében különböző előadók, úgy mint a Blahalouisiana vagy Járai Márk, kedvenc zenéiket DJ-zik egy üldögélős, az estére felkészülős órában. És még nincs vége: a Telekom Kraft Kert Briefly Network & Chill keretében hallhatunk a munka jövőjéről, workshop keretében rájöhetnek a látogatók, milyen szupererővel bírnak. Akit érdekel, részt vehet a Freelancer Workshopon, ahol lesz szó a social media menedzsmentről, a virtuális tiktok videókról vagy a szabadúszás 10+1 szabályáról. A Telekom Kraft Kert - Index Art keretében a meglévő ruháink újragondolásával kreatívkodhatunk. A Telekom Kraft Kert – Gitársuli magáért beszél.

Eszerint a Telekom több helyszínnel is várja a VOLTon a fesztiválozókat. Így például a már említett Telekom Kraft Kerttel, ami a váratlan élmények helyszíne. Egy igazán izgalmas, nyüzsgő, vagány, különleges liget, “fesztivál a fesztiválban”, ahol a zenei és kulturális meglepetéseken túl rengeteg élmény rejtőzködik majd a magenta felületek mögött, amit a fesztiválozók a Telekom Szezám alkalmazással tudnak majd megszerezni. Annyi dolguk van csak, hogy letöltsék az applikációt, szkenneljék a magentát, a nyerő kódért cserébe pedig az övék lehet egy extra nyeremény. A Telekom Kraft diákbérlettel rendelkezők extra ajándékokat is begyűjthetnek. A Telekom Crazy Race is kihagyhatatlan programnak ígérkezik: egy egyedülálló labirintus, ami olyan váratlan élményt nyújt majd a látogatóknak, amire nem is számítanak. Lehet, hogy egy magenta gorillát kell majd lefutniuk ahhoz, hogy megtalálják a kiutat. A játékban, amit párban és egyedül is lehet játszani, és a bent lévő játékost kívülről digitális kijelzőkön lehet majd követni a streamnek köszönhetően, szükség lesz gyorsaságra és leleményességre is, hiszen közben olyan kincseket tudnak összegyűjteni, amivel csak fokozódik a fesztiválélmény, sőt minden nap egy mindent vivő exkluzív Telekom ALL IN PASS is gazdára fog találni.

A VOLTon a Jack Apple Színpadon pedig éjszakai DJ programok várják a látogatókat.
  

14.15 - Bejártuk a fesztivál helyszínét

11.15 - Személyes okmányaikat is megújíthatják a VOLT Fesztivál látogatói

Június 21-25 között Sopronban mutatja be a NISZ Zrt. az elektronikus közigazgatás legújabb trendjeit. A VOLT Fesztivál látogatói személyes okmányaik megújítása mellett kipróbálhatják a tavaly február óta elérhető Arcképes Azonosítás Szolgáltatást, valamint megismerkedhetnek a legújabb, mesterséges intelligenciával támogatott ügyintézési lehetőségekkel is. A NISZ Zrt. által működtetett 1818 Közigazgatási Ügyfélvonal kollégái a helyszínen adnak tájékoztatást a közigazgatási ügyintézéssel kapcsolatos kérdésekben. Bővebben >>

9.30 - Megérkezett

Néhány perce postolta hivatalos Facebook oldalán a Volt Fesztivál, hogy megérkeztek az új VOLT Fesztiválos stickerek

Kezdődik! Kedden nyitja meg kapuit a VOLT Fesztivál Sopronban

Június 21. kedd, 6.50 - Kedden a nagyszínpadon a Muse koncertjével indul a Lőverekben az idei VOLT Fesztivál, amelyet utoljára szervez a két alapító, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert. A szálláshelyek csurig vannak, a vendéglők, cukrászdák és a soproniak is várják a fesztiválozókat.Az Ivan & The Parazol, a Carson Coma, a Tankcsapda és az angol rockegyüttes, a Muse koncertjével keddenkezdetét veszi az ötnapos VOLT Fesztivál. A kemping 10 órakor, a fesztiválterület délben nyit. A karszalagot a fesztivál bejáratánál lehet átvenni, érvényes belépővel kell hozzá rendelkezni, és végig kell menni a check-in folyamaton. Csak a csuklón elhelyezett karszalag érvényes.

A szervezők, mint minden évben, most is kérik, hogy aki teheti, tömegközlekedéssel, gyalog vagy kerékpárral érkezzen a helyszínre, a Lővér Kempingbe. A Volánbusz 12V jelzéssel indítja VOLT-járatait, amelyek a város különböző pontjain, köztük a vasútállomáson is megállnak. Jegyeket lehet venni elővételben és a sofőrnél is, választható napi és hétnapos bérlet is 780, illetve 2250 forintos áron, a havi diákbérlet ára 630 forint.

Ott vagy a VOLT-on? Küldj fotót, videót: [email protected]

Érdemes bringával menni a fesztiválra, a kerékpárokat a Hervis Bike Storage-ben lehet hagyni, ahol a buli alatt a Bringázz Sopron csapata vigyáz majd rájuk. A bringa letételekor egy karszalagot is ad a csapat, amit érdemes megtartani. A két alapító, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert idén szervezi utoljára fesztivált. – A VOLT látogatottsága három évtizeden át minden évben nőtt. Idén nem számítunk rekordra, de arra igen, hogy nagyon jó fesztivál részesei leszünk – válaszolta Lobenwein Norbert arra a kérdésre, hogy mekkora látogatottságra számítanak. – A közönség most sokkal óvatosabb, mint az elmúlt évtizedekben. Eddig jellemző volt, hogy elővételben fogy el a jegyek 80 százaléka, a helyszínre csak húsz százalék jut. Most nem lehet tudni, mi várható a végén – tette hozzá.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában