Koncertek

2022.06.18. 08:43

Tizennégy együttes a kórusfesztiválon Sopronban

Idén két helyszín, az evangélikus templom és a Deák téri Lenck-villa kertje ad otthont a Soproni Kórusünnepnek és a kísérő programoknak. Az esti szabadtéri zárókoncert főszereplője a Jazzation együttes lesz.

kisalfold.hu

A tavalyi „csökkentett üzemmód” után ereje teljében tér vissza vasárnap a Soproni Kórusünnep. A város és környéke kórusainak negyedik nyári fesztiválján tizennégy együttes hallatja majd a hangját. 

A nyitókoncert az evangélikus templomban lesz 14–16 óráig a Kórus Spontánusz, a felsőpulyai Hofbauer Szt. Kelemen-templom kórusa, a Horváth József AMI Nőikara, valamint a Goldmark Énekegyüttes közreműködé- sével. 

A szabadtéri kóruspiknik 16 órakor kezdődik a Lenck-villa kertjében. Itt a délután folyamán a Sonitus Scarbantiae Nőikar, a kapuvári Haydn Vegyeskar, a Csornai Bárdos Kórus, a Kalimba Gospel Gyermekkórus, a soproni Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar, a Fertőszentmiklósért Egyesület Férfi Dalköre, a Bánfalvi Kórus, a Gioia della Musica női ének- együttes és a Fidelissima Vegyeskar szórakoztatja a közönséget. A 19.30 órakor kezdődő szabadtéri zárókoncert főszereplője a Jazzation énekegyüttes lesz. 

A kicsiket a kert árnyas fái alatt zenés játszóház várja a „Julcsi meséi” csapatával, a felnőttek pedig a fellépő kórusok hanghordozói és zenei kiadványok között böngészhetnek a Cédrus Könyvkereskedés és Antikvárium jóvoltából. Újra látható lesz a Lenck-villa kerítésén az „Ének-képek” című kiállítás, amely az idei kórusünnepre a dalos-hegyi kórustalálkozók pillanatait bemutató résszel bővül és egészen a Múzeumok Éjszakájáig böngészhető majd a Deák téri kerítésen. 

A rendezvény karszalagjával 16–18 óra között kedvezményesen tekinthetőek meg a Lenck-villa kiállításai. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában