Szólt a nóta

2022.06.22. 09:32

Nóta és katonadalok remek hangulatban Bogyoszlón

A Bogyoszlói Férfi Dalkör szervezésében első alkalommal tartották meg a Rábaközi Magyar Nóta és Katonadal Fesztivált.

Kustor Réka

Első alkalommal tartották meg a Rábaközi Magyar Nóta és Katonadal Fesztivált. Fotó: Tóth Attila

Nyúltól Egyeden át egészen Fertőszentmiklósig voltak fellépők, de színpadra álltak a Felvidékről, Bogyoszló testvértelepüléséről érkezett Felsővámosi Asszonykórus tagjai is. A hangulat remek volt, amit visszajelzéseik alapján mind a fellépő csoportok, mind a vendégek alátámasztottak. 

– Jó hangulatú volt a rendezvény – kezdte a Kisalföldnek Tallér Gábor, a Bogyoszlói Férfi Dalkör vezetője, aki felidézte, hogy a program kisbírói kidobolással kezdődött a faluban. Az utcákat lovas kocsin járták végig, meg-megállva, rigmusokkal hirdették az eseményt. 

– A megnyitó után Tóth Miklós atya megáldotta a rendezvényt. Köszöntőbeszédet Varga Imre, Bogyoszló polgármestere, valamint Németh Vilmos, a Cankó 2000 kft. ügyvezetője mondott. A Bogyoszlói Férfi Dalkör volt az esemény záró­fellépője, majd felkértük a csoportokat egy közös éneklésre. Az „Ima a hazáért” című dalt állva énekelték a csapattagok – utalt vissza a megható pillanatokra. 

– Voltak segítőink. Díszőr­séget álltak a Himnusz alatt a Kapuvári Hajdúk hagyományőrző egyesületének tagjai, továbbá Szalay Pál katonai hagyományőrző. A kónyi polgárőrök a forgalmat biztosították, de segítségünkre voltak a helyi civil szerveződések és egyesületek is – emelte ki Tallér Gábor, aki végül elmondta, hogy ha nem is jövőre, de két-három éven belül szeretnék ismét megrendezni a fesztivált. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában