Zsebpénz nem kell

2022.06.21. 15:53

Győrkőcfesztivál - 3 napon át ismét a gyerekeké lesz a város - Fotók, videó

kisalfold.hu

Fotó: HUSZAR GABOR

A Vaskakas Bábszínház kedden tartott sajtótájékoztatót, amely a társulat Pom Pom című előadásából egy kis ízelítővel vette kezdetét, ezzel meg is alapozta a jó hangulatot.

Ezt követően Rózsavölgyi László, az Oktatási Kulturális és Sportbizottság elnöke köszöntötte a jelenlévőket. Kiemelte, hogy Győrben büszkék értékteremtő közösségeikre.

"A Vaskakas társulatát is ilyen értékteremtő közösségnek tartjuk, hiszen a Győrkőc olyan meghatározó élményeket ad a győri gyerekeknek, melyek egész életükben el fogják őket kísérni”

Kocsis Rozi igazgató felidézte a 15 évvel ezelőtti kezdeteket. Elmondta, hogy amikor belevágtak, maguk sem gondolták, hogy egy sikertörténetet írnak, csak azt tudták, hogy valami nagyon jót szeretnének csinálni. 

Mint mondta, "jókor voltak jó helyen", hisz akkor lett új városvezetése Győrnek, akik új programokkal akarták színesíteni a város kulturális palettáját. Így talált egymásra a fesztivál gondolata és a város célkitűzése. 

Kocsis Rozi azt is elmondta, hogy az egyik napról a másikra felkerülő, majd eltűnő dekorációkkal mi történt. 
– Már hétfőn elkezdtük felszerelni az első díszeket. 1500 kisgyerekrajzot kaptunk, melyeken magukat vagy legjobb barátjukat rajzolták le, ezeket nyomtattuk zászlókra és feszítjük ki a Baross út felett. Az éjszakai vihar miatt végül úgy döntöttünk, visszaszedjük és a napokban megerősítve újra felszereljük őket. 

A fesztivál előkészületei miatt június 30-án 23 órától lezárják a Rát Mátyás teret, a Rába kettős hidat és a Zechmeister utcát a Virágpiacig. A korlátozások a gépjárműforgalmat érintik, az útvonalon közlekedő buszok a Petőfi híd felé kerülnek majd, így utazás előtt mindenképp érdemes tájékozódni az ideiglenes menetrendváltozásról. A lezárások július 4-én hajnali 4 óráig maradnak érvényben. 

Mostanra pedig - két év szünet után - immár 15. alkalommal várja ismét színvonalas programokkal, játékokkal a gyerekeket július 1–3. között.

A fesztivál pénteken kulcsátadó ceremóniával és utcabállal veszi kezdetét.

A részletes programot ITT>> olvashatják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában