Kortárs drámák bemutatója

2022.06.21. 19:55

4 győri szerzőt is tartalmazó kortárs drámaantológiát mutatnak be Győrben

Négy győri kötődésű drámaíró is bemutatkozik a legújabb kortárs drámaantológiában, a Kaptár – 21 kortárs magyar dráma című kötetben, amit a Fiatal Drámaírók Háza jelentet meg június közepén.

kisalfold.hu

A kötetbemutatóval egybekötött felolvasóesten a 4 győri szerző, Utassy Jázmin, Pinthér Anna, Knausz Lizzie és Horváth Benji is dedikál majd június 23-án este 7 órakor, a Generációk Művelődési Házában.

„Az évadzárónk több szempontból is különleges. Szeretnénk megünnepelni a mögöttünk lévő sikeres évadot, így a tavaszi felolvasóestek során legtöbb szavazatot kapott írókat kértük fel, hogy írjanak nekünk drámákat egy, a közönség által kiválasztott hívószóra, ami ebben a hónapban a Rukkola lett. A felolvasások után, a megszokott módon, a közönségnek lehetősége lesz beszélgetni a szövegekről, illetve szavazataikkal kiválasztani az este győztesét.
Szintén az évadzárón mutatjuk be első könyvünket, a Kaptár – 21 kortárs magyar dráma című antológiát, ami az Okuláré Projekt 2021/22-es évadjának szövegeit tartalmazza. Ez a kötet azért is egyedülálló, mert 17 pályakezdő író egyfelvonásos drámáit mutatja be. Nem tudok róla, hogy Magyarországon létezne hasonló, magánkiadásban megjelenő drámakötet. Győri kötődésem miatt is különösen nagy örömmel tölt el, hogy ilyen sok győri szerző kapott helyet a kötetben, illetve, hogy a város már hetedszer vesz részt a programsorozaton” - nyilatkozott a júniusi felolvasóestről Horváth Benji, a Fiatal Drámaírók Háza alapítója, az Okuláré projektvezetője.

A megújult Okuláré Projekt-et 2021 tavaszán mutatták be a Fiatal Drámaírók Háza és a Metro Works Színházművészeti Szabadiskola szervezésében. A programsorozat célja, hogy pályakezdő drámaíróknak biztosítson bemutatkozási lehetőséget, határon innen és túl. A 2021/22-es évadban összesen 18 településen valósul meg az esemény: Budapest, Debrecen, Győr, Szeged, Sopron, Tapolca, Hódmezővásárhely, Zalaegerszeg, Alsópáhok, Harka, Pilisborosjenő, Veresegyház, Kisvárda, Szabadka, Marosvásárhely, Sepsiszentgyörgy, Koppenhága és Berlin.

A győri esemény részleteit ITT>> találhatják az érdeklődők

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában