Világbajnokok a táncfesztiválon

2022.06.16. 09:32

30 éve nevel táncosokat a győri Grácia iskola

A szabadtéri bemutató után jubileumi gálára készül az iskola.

Sperling Krisztina

Négy világbajnoki címet, 4 ezüstérmet és 5 bronzérmet nyertek a pulai világbajnokságon. Fotó: Csapó Balázs

Gellért Tünde 20 éves volt, amikor először kiutazhatott Finnországba. Ott látta élete első táncfilmjét. Ennek hatására döntötte el, ezt szeretné csinálni. 
– A Gráciát 1992-ben, a fiam születése után alapítottam meg magánvállalkozásként. Ez akkor mozgásstúdióként indult és így működött az első 10 évben. Miután egyre több versenyen vettünk részt, a szülők biztatására alapfokú művészeti iskolát hoztunk létre. Iskolánk 2002 szeptemberében kezdte első tanévét három tagozaton Győrben. Ez most éppen 20 éves – idézte fel a kezdeteket Gellért Tünde igazgató. 

Négy arany Pulában 

Nagyon sokan tanulnak az iskolában, jelenleg harmincegy versenyzőnk van. Mini, gyermek, junior és felnőtt korcsoportban, szóló, duó, csoport és formáció kategóriákban versenyeznek a gráciás növendékek. 2015 óta már 25 világbajnoki aranyat és számos további helyezést tudhatnak magukénak. Ezt gyarapították tovább május végén a horvátországi Pulában megrendezett világbajnokságon, ami a pandémia kitörése óta az első volt. – A 3 nap alatt 4 világbajnoki címet, 4 ezüstérmet és 5 bronzérmet nyertünk, és sok szép helyezést dance show és fantasy tánckategóriában – mondja büszkén az igazgató. 

Gellért Tünde, a most éppen 30 éves Grácia igazgatója. Fotó: Csapó Balázs

Hivatalos programban 

Meghívást kaptak, hogy bemutatkozzanak a 17. Magyar Táncfesztivál közönségének. 
– Óriási megtiszteltetés, hogy meghívást kaptunk a Magyar Táncfesztivál hivatalos programjára. A színház előtti téren felépített színpadon június 17-én este 21 órakor mind a 31 versenyzőnk színpadra lép. Érdekes est lesz, a gyerekek tematikus blokkokban lépnek majd színpadra. Lesz, ami a pad köré szerveződik, lesz, aminek a témáját az éjszakai múzeum adja. 

A Táncfesztiválra készülnek a Grácia tánciskola táncosai. Fotó: Csapó Balázs

Jubileum gálával 

A táncosok számára a szombat sem a pihenésről szól majd: 11 órakor kezdődik a nem versenyző táncosok és az ovisok vizsgaelőadása a Vaskakasban, 17 órakor pedig a versenyzőké. Erre különleges meglepetésprogramokkal, meglepetésvendégekkel készülnek, hisz ez lesz az iskola 30 éves jubileumi gálája. Erre az előadások előtt egy órával lehet jegyet vásárolni a helyszínen. 

A tanév után 

Nyáron sem pihennek, táborba várják a gyerekeket, akik a tánc mellett számos színes programon, kézműves-foglalkozáson vehetnek részt. Még van néhány szabad hely. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában