Kultúra

2022.05.21. 19:03

Jubileumi Blitz kiállítás Mosonmagyaróváron - fotók

Május 29-ig látható a szombaton nyílt Blitz kiállítás, melyet huszadik alkalommal szerveztek meg a Fehér Ló Közösségi Házban.

kisalfold.hu

A XX. Nemzetközi és Országos Művésztalálkozót és Blitz-kiállítást múlt szombaton szervezték meg Mosonmagyaróváron. A jubileumi tárlatnak a Fehér Ló Közösségi Ház ad otthont május 29-ig. Az egybegyűlteket Keresztény Gyula, a közösségi ház vezetője köszöntötte. Iváncsics János kultúráért felelős mosonmagyar- óvári alpolgármester az eseménysorozat jelentőségét méltatta. A városi elöljáró kiemelte a Pro Urbedíjas Pintér Éva festő, a Tallós-Prohászka művészeti egyesület elnöke szerepét, aki egy „családot” teremtett. 

– Kívánom, hogy ez a család még sokáig együtt legyen – zárta gondolatait az alpolgármester, aki emléklapokat adott át az alkotóknak a jubileum alkalmából. Ezúttal húszan hozták el munkáikat, a festmények mellett grafikákat, kisplasztikákat, textilszobrokat. – Nem tudhatom, hogy még meddig lesznek hasonló találkozók. Köszönjük a lehetőséget – vette át a szót a 81 éves Pintér Éva, aki érdeklődésünkre elmondta, idén is több országból érkeztek vendégkiállítók. Hozzátette: huszonkét éve indult az eseménysorozat. – A Blitz-kiállításhoz hagyományosan nemzetközi művésztalálkozó is társul, amit korábban többnaposra terveztünk, hiszen a kiállításmegnyitók mellett szigetközi kirándulásokat is szerveztünk. Pintér Éva arról is mesélt, hogy számára teljes értékű kikapcsolódást jelent a festés. A csodás színek miatt főként virágokat fest szívesen, de gyakran jelennek meg vásznán tájak, a Duna-part, az öreg fák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában