Bál a Savoyban

2022.05.09. 11:35

Fergeteges bál a Petőfi színpadán

Kicsike vigyázzon! - hangzik fel az ismert sláger és sok más örökzöld dallam a Bál a Savoyban című revüoperett előadásán a Petőfi Színházban.

Tama István

Fotó: Máthé Daniella

Az elmúlt évadban a darab német nyelven volt látható a fertőrákosi barlangszínházban, a sikeres fogadtatásnak köszönhetően most a kőszínházban magyarul is életre kel a Savoy Hotel fergeteges bálja a mai premier előadáson. Ábrahám Pál műfajt megújító világhírű, egyik legtöbbet játszott, legkedveltebb műve a dzsessz sodrásával, parádés szereposztással kész arra, hogy elvarázsolja az operettet kedvelő nézőket. 

- Hiszek abban, hogy az operett élő műfaj, valódi történetek mélységeit rejti. Mindig a helyzetet kell benne játszani, annak erejét, a sűrűségét, többrétegűségét megmutatni, s akkor lefejthetjük az üzenetet, a tanulságot, úgy, akár a hagymának héját. Majd visszaöltöztethetjük, s működik a saját környezetében - mondta Béres László rendező.

A produkcióban a Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar játszik könnyűzenészekkel, kórussal kiegészülve Oberfrank Péter karmester vezetésével. - Ábrahám Pál világszinten újította meg ezt a műfajt. A szerző életműve túlmutat egy korszakon, minőségében, színvonalában, egyedülállóságában ma is képes magas szinten, igényesen hatni. Érzelmek, robbanó ritmus, fanyar humor és sokszínűség jellemzi dalait. - hangsúlyozta Oberfrank Péter. A főbb szerepekben Domoszlai Sándor, Geszthy Veronika, Kisfaludy Zsófia, Peller Károly és Molnár Anikó látható. Bokor Attila koreográfus látványos, komoly technikai tudást igénylő dzsesszes, szvinges, tangós elemeket gyakorolt be a Sopron Balett tagjaival.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában