Tóték a háborúból

2022.04.21. 15:32

Több mint kétmillió forint gyűlt össze – reményük marad a fennmaradásra – galéria

Örkény István Tóték című tragikomédiájával érkezett Győrbe a háború elől a kárpátaljai Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház.

Simon Roberta

Győrbe érkezett az utazó társulat – A beregszászi színészek, ahogy a színpadon, úgy a való életben is nap mint nap dobozolnak, a műszakiak építenek, majd pakolnak, hogy bemutassák Örkény István Tóték című előadását. Fotó: Csapó Balázs

Hihetetlen lelkierő és művészi magabiztosság kell ahhoz, ahogyan a beregszászi színészek előadják Örkény klasszikussá vált, groteszk háborús vízióját. A társulat elhagyta a háború sújtotta Ukrajnát, miután a kormány minden 18 és 60 év közötti férfit behívott a seregbe.

Az orosz–ukrán konfliktus kitörésének napján érkeztek hazánkba, azóta járják az országot az előadással, hogy a bevételből reményük maradjon a fennmaradásra. A Győri Nemzeti Színházban bemutatott előadás teljes jegybevétele a társulathoz került. Közel 500 jegy – 2 millió 100 ezer forint – megvásárlásával segítik a győri nézők a magyarság őrzőinek megmaradását Kárpátalján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában