Könyvbemutató

2022.04.11. 11:39

Radnóti-emlékek a győri fotóművész szemével

A magyar költészet napja alkalmából a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára rendezvénytermében mutatták be szombaton Szabó Béla Radnóti: Bor–Abda című könyvét.

kisalfold.hu

Tóth Péter Lóránt versvándor, Szabó Béla fotóművész és dr. Ispánovics-Csapó Júlia irodalmár a könyvbemutatón.

Fotó: Huszar Gabor

Radnóti Miklós tragikus sorsú költő élete Abdán ért véget. A halálával mély nyomot hagyott a térség történetében és az itt élők emlékezetében is. Az Abda felé vezető úton mementóként áll ma is a szobra. 
 

Szabó Béla fotóművész több évtizedes munkássága alatt számos győri és környékbeli kulturális és történelmi értéket örökített meg. A szombaton bemutatott Radnóti: Bor–Abda című album azon fotográfiáit tartalmazza, amelyeket akkor készített, amikor végigjárta az „Erőltetett menet” állomásait a szerbiai Bortól egészen Abdáig. 

 


 

– A könyvet forgatók a képek által szembesülhetnek a végzete felé tartó, elgyengült Radnóti Miklós törhetetlen, szívéből erőt merítő, szikrázó elméjével és megtartó akaratával – fogalmazott. 
 

A könyvbemutatón köszöntőt mondott dr. Horváth Sándor Domonkos könyvtárigazgató, dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere és Szabó Zsolt, Abda polgármestere is. 
A könyv szerzői közül részt vett az eseményen Borbély János a Radnóti Miklós Emlékbizottság és Irodalmi Társaság részéről, dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész, dr. Ispánovics-Csapó Júlia az Újvidéki Egyetemről és dr. Violeta Stojmenovic Bor város könyvtára nevében. Szabó Béla fotóművész mellett Szikra József színművész és Tóth Péter Lóránt versvándor idézett a könyvből. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában