Vargabetűk havonta egyszer

2022.02.09. 13:02

Új pódium műsor indul a soproni színházi klubban

Vargabetűk címmel új pódium műsor indul a soproni teátrum színházklubjában az önálló társulat megalakulásának 30 éves jubileuma tiszteletére. Az első vendég február 23-án (szerdán) este hét órakor Bencze Ilona Jászai-díjas, érdemes művész lesz, aki 2007 és 2011 között játszott a leghűségesebb városban. A házigazda Varga Róbert újságíró.

kisalfold.hu

Hármas jubileumot ünnepel Sopron kulturális élete 2022-ben. Idén 230 éves a városban a magyar nyelvű színjátszás, 30 esztendővel ezelőtt mutatkozott be a településen az első önálló társulat, és 10 éves a Sopron Balett. Ennek tiszteletére indul el a Vargabetűk - 30 év Sopron sztárjai között című pódium műsor havonta egy alkalommal. A közönségtalálkozók célja az 1992 és 2022 közötti színházi korszakok emblematikus, népszerű színészeivel, alkotóival való találkozás. 

A Vargabetűk első vendége Bencze Ilona színművész, aki meglepetésként nemcsak soproni emlékeiről, emlékezetes szerepeiről mesél, hanem bemutatja új életrajzi könyvét, Az egyik jön, a másik megy címűt.

A Vargabetűk második vendége március 30-án este hét órakor Nagy Gábor színművész lesz, aki 1997 óta játszik a Soproni Petőfi Színházban. Számtalan emlékezetes szerepet formált meg színpadokon, filmekben. Már főiskolásként Fabrícius Antalt alakította a Zsurzs Éva rendezésében az 1971-ben készült A fekete város című tévéfilmsorozatban, majd egy év múlva Huszka Jenő: Bob herceg című operettjének tévéfilmváltozatában a címszereplőt játszotta. Olyan nagy sikerű filmekben láthatták a nézők, mint az Ötödik pecsét, a Fekete gyémántok, a Szabad lélegzet, vagy épp A három szabó legények, amit Sopron is forgattak 1982-ben.

 

Az estekre az [email protected] címen lehet regisztrálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában