Sztárvendég Magyarország

2021.11.30. 12:52

Boogie Woogie Fesztivál – Visszatérnek a tüzes ritmusok Győrbe

A tizenharmadik szám balszerencséje tavaly a Boogiefesztet is utolérte. A járvány miatt sajnos elmaradt az itthon és nemzetközileg is nagy hírű rendezvény. Idén viszont még több fellépővel és felejthetetlen hangulattal térnek vissza. Az idei téma „Sztárvendég Magyarország”.

Dániel Viktória

A Boogiefeszten filmklasszikus és popkulturális számok műfaji átiratai is felcsendülnek.

Fotós: Pinter Adam Cincer

Ismert számok átiratai, tüzes improvizáció és különleges hangszer-kombinációk várják azokat, akik ellátogatnak a 13. Győri Nemzetközi Boogie Woogie Fesztiválra december 2-án, 3-án és 4-én.

– Nem vagyunk babonásak, de felmerült az ötlet, hogy a tavalyi helyzet után rögtön a 14.-kel folytassuk, de végül úgy döntöttünk, hogy újra megpróbáljuk a 13-as számmal – mondta el tréfásan Dániel Balázs, az esemény főszervezője. – Nagyon meghatott bennünket, hogy a tavalyi jegyeket szinte senki nem váltotta vissza, hanem megtartották őket az idei koncertre. A fesztivál nyitásaként december 2-án tartjuk az első karácsonyi lemezbemutatónkat is. A Rómer-házban mutatjuk be Boogie Christmas című új albumunkat, amin ismert ünnepi klasszikusokat gondoltunk át boogie-woogie stílusban.

A Boogiefeszten filmklasszikus és popkulturális számok műfaji átiratai is felcsendülnek.

A korábbi évektől eltérően, a tematikának megfelelően idén csak magyar előadók lépnek majd színpadra. A fesztivál állandó szereplői – Koch Barnabás dobos és Zink Ferenc bőgős – mellett egyik visszatérő fellépő lesz Pribojszki Mátyás, a hazai és európai szinten is jegyzett szájharmonikás. Az Ed Philips and the Memphis Patrol együttes pedig egyedülálló imázzsal eleveníti fel Elvis Presley mindenki által ismert slágereit.

– Harminc fellépőt várunk. A Zongorista Találkozó nevű formációban például három zongora és egy dob rendhagyó összjátékát hallhatja majd a közönség. Schmidt Gábor és Schmidt-Vachtler Erzsébet profi boogie-woogie táncosok elő- adása teszi majd még élvezetesebbé az estét. A különlegesség az lesz, hogy mind a zenészek, mind pedig a táncosok improvizálni fognak, tehát egy begya- korolt koreográfia helyett a színpadon, a közönség szeme láttára születik majd meg a produkció.

Dániel Balázs azt is elmondta, Magyarországon ez az egyetlen ilyen műfajú fesztivál.

– A boogie-woogie tőlünk nyugatabbra ismertebb. Az a tapasztalatom, hogy a név alapján itthon nem mindig tudják hova tenni az emberek. Tulajdonképpen a rock and roll elődjéről beszélünk, ami a ’20–30-as évek Amerikájában hódított. Nincs olyan nagy slágerszám, amit mindenki ismerne, de az a tapasztalat, hogy amint meghallják a zenét, egyből tudják, miről van szó. Ez egy nagyon vidám, pörgős műfaj, tele improvizációval és táncra sarkalló ritmusokkal.

A főszervező elárulta, a meghívott vendégek is nagyon lelkesek, számtalan meglepetéssel készülnek, köztük filmklasszikus és popkulturális szá- mok műfaji átiratai is felcsendülnek majd.

A rendezvényen való részvételhez nem kell védettségi igazolvány, de maszk viselése kötelező. A korábban meghirdetett Boogie Afterparty kísérő rendezvény a szervezők bejelentése alapján elmarad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában