Helyi kultúra

2021.11.20. 09:01

Amatőr színjátszók találkoztak Mosonmagyaróváron

A Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület a napokban rendezte meg a XXXI. Moson Megye Színjátszó Találkozót a Flesch-központban. A járvány miatt a korábbi évekhez képest csak kevesebben tudtak eljönni, de a rendezvény így is nagy sikerrel zajlott.

kisalfold.hu

– A Theatrum ad Flexum Színház Sári bíró című kiváló darabját mutatta be. A kétfelvonásos előadás majdnem telt házas volt és nagy sikert aratott a közönség körében – számolt be lapunknak Nagy Sándor, a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület elnöke a találkozó nyitó bemutatójáról, amit hamarosan újra játszanak majd a kulturális központban.

A versenyprogram szombaton délelőtt kezdődött. A szervezők nevében Nagy Sándor nyitotta meg a rendezvényt, aki – miután köszöntötte a résztvevőket – felelevenítette, hogy hogyan vált az elmúlt harminc év alatt a színjátszórendezvény a Kárpát-medencei magyar anyanyelvű amatőr színészek találkozójává. Ezt követően az amatőr színészeké lett a főszerep.

Egymás után mutatkoztak be a gyermek-, diák- és felnőttcsoportok, akik a legkülönbözőbb műfajú színjátékokat állították színpadra. A csoportok egymás produkcióját megtekintve hatalmas tapssal adtak hangot elismerésüknek.

A kétnapos bemutatók után következett az ünnepélyes eredményhirdetés és díjátadás. A zsűri elnöke Regős János budapesti rendező, a Magyar Szín-Játékos Szövetség elnöke volt, a tagok pedig Pápai László soproni rendező és Gergye Rezső vasvári rendező, a Nagy Gáspár Művelődési Központ igazgatója. A zsűri elnöke magas színvonalúnak értékelte a látott produkció­kat, és külön kiemelte a határon túli színjátszó csoportok teljesítményét. – A bemutatott darabok rengeteg eredeti rendezői elképzelést tartalmaztak, nagyszerű színházi élményekkel megajándékozva a műértő közönséget – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában