Szabadtéren

2021.06.15. 06:42

Fotókon a magyar foci története Győrben, a megyeháza előtti téren

Az EB alatt látható a kiállítás.

kisalfold.hu

Fotó: Nagy Gábor

Forrás: Kisalföld

Fotó: Nagy Gábor

A győri megyeháza előtti téren fotókiállítást tekinthetnek meg az arra járók a labdarúgó Európa-bajnokság ideje alatt. A fényképek a magyar foci különböző korszakaiból idéznek fel fontos pillanatokat, így többek között Puskás Ferenc, Albert Flórián, Nyilasi Tibor, Dzsudzsák Balázs és Priskin Tamás egy-egy emlékezetes pillanata elevenedik meg.

Szeles Szabolcs, Győr alpolgármestere elmondta: nagy futballszurkolóként örül a lehetőségnek, és mint hozzátette, a fényképeket végignézve megállapította, hogy nagyon sok pillanatnak maga is szemtanúja volt, nem egynek a helyszínen.

 

Répászky Lipót, az MTVA Archívum vezetője arról beszélt, hogy a magyar sajtó több évtizedének teljes állományát dolgozták fel, egyelőre nagyjából az 1990-es évekig. Jelenleg több mint 300 ezer fotó és majdnem 900 ezer sajtóanyag érhető el teljesen ingyenesen az archivum.mtva.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában