Zene

2021.06.27. 19:01

Együtt fújták a dallamot Sopronban – fotók, videó

A járványügyi korlátozásokra tekintettel szűkebb körben, két hazai vendég zenekarral rendezték meg az évtizedes hagyományokra visszatekintő Fúvószenekari találkozót szombaton a soproni Fő téren.

kisalfold.hu

Fotó: Szalay Károly

– A program fontos része az ünnepi heteknek, a találkozót mindig június utolsó vasárnapján tartjuk – mondta az eseményen Friedrich András, a házigazda Juventus Koncert Fúvószenekar Sopron vezetője. Mivel a találkozó idén László napjára esett, elsőként Szent László indulóját játszották el Sopron Város Fúvószenekarával, illetve a győri Rába Koncert Fúvószenekarral közösen.

Az eseményen részt vett Farkas Ciprián polgármester is, aki külön köszöntötte a találkozót szervező Friedrich Andrást, akit június 24-én Sopron közgyűlése Civitas Fidelissima kitüntetésben részesített. A három fúvószenekar indulókat és filmzenéket adott elő, játékukat mazsorett műsor tette még érdekesebbé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában