Kultúra

2021.05.23. 23:00

Csipkések találkoztak Hövejen

kisalfold.hu

Mint arról korábban írtunk, a höveji önkormányzat is csatlakozott a Közösségek Hete kezdeményezéshez. Az utolsó programjuk a csipkevarró közösségeiknek szólt. Az önkormányzaton kívül a program főszervezője a Höveji Csipkevarrók Köre Egyesület volt, csodálatos népdalok éneklésével közreműködött Menyhárt Hanna, a finom húsos tálakat és salátákat pedig a Höveji Nyakleves csapata biztosította.

Meghívott vendégeik között voltak a Höveji Csipke Egyesület tagjai, valamint Szigethy Istvánné Bözsi néni, Hövej díszpolgára. Dr. Lanczendorfer Zsuzsanna élménydús, jó hangulatú előadást tartott az értékekről, megyerikumokról, majd megtekintették a múzeu­mot, ahol egy röpke kiállítást is összeállítottak a magukkal hozott legújabb, legkedvesebb höveji kézimunkákból.

Vargáné Molnár Zsuzsanna polgármester bízik benne, hogy legközelebb még több csipkekészítőt és hímzést szeretőt láthatnak vendégül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában