Csukás István 85

2021.04.23. 15:07

A kapuvári Fabulából ismert B. Varga Jenő, és a Csobogó zenekar Csukás István előtt tiszteleg – videóklip

Csukás István neve minden bizonnyal mindannyiunk számára ismerősen cseng. Gyerekversei, meséi évtizedeken át meghatározták sok-sok nebuló, és persze mára már azok szüleinek is gyerekkorát.

kisalfold.hu

Arról már talán kevesebben tudnak, hogy egy kapuvári gyökerekkel, és máig létező bázissal rendelkező zenekar, a Fabula, 2015-ben „Kócbaba” címmel közös lemezt jelentetett meg Pista bácsival. Az együttes vezetője B. Varga Jenő 2010-től közeli kapcsolatot ápolt a tavaly februárban elhunyt költővel, aki ez év április 2-án lett volna 85 éves. A zeneszerző, gitáros, énekes azóta is töretlenül ápolja a Kossuth díjas, Nemzet Művésze alkotó emlékét, ahogy ez többek közt a Duna TV „Balatoni Nyár” című egyik műsorában is tette.

Csobogó: Decsi-Kiss András, Fenyvesi Gábor és Babothi-Varga Jenő

A közelmúltban egy másik formációjával, a Csobogó együttessel, egy olyan oldaláról mutatták meg Csukás Istvánt, amit – verseit olvasva talán érdemtelenül – kevesebb figyelem övez. Ilyenek például a szerelmes versei, illetve az a költemény, amit, a szintén B. Varga Jenő által vezetett trió, a közelmúltban zenésített meg, és a 85. évfordulóra a hozzá kapcsolódó klip is megjelent, amelynek címe: Étellift a pokolba.

A megrendítő erejű versről készült klipről B. Varga Jenő elmondta, „azt javasoltam társaimnak, hogy idén április 2-ára készítsük el és osszuk meg új klipünket, mert ezen a napon született Csukás István. Így tisztelegtünk a költő előtt születésének nyolcvanötödik évfordulóján.”

Csobogó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában