Bábszínház

2020.11.26. 09:58

Vukkal kezdődik az adventi sorozat a Vaskakasban

A karácsonyi készülődés alatt se hagyja mesék és varázslat nélkül a gyerekeket a Vaskakas Bábszínház. Minden vasárnap online adventi matinéval kedveskednek a gyerekeknek, elsőként egy örökzöld klasszikust, a Vukot élvezhetik kicsik és nagyok.

Dániel Viktória

Képünk Bede-Fazekas Csabáról a Vuk bemutatója előtt készült a Vaskakas Bábszínházban. Fotó: Nagy Gábor

A Vaskakasban különös odafigyeléssel készülődnek az ünnepekre, hiszen ez időre a bábszínház falai közé költözik a Mikulás. Ilyenkor az adventi matiné alkalmával kis ajándékkal szokta meglepni a Mikulás a gyerekeket. Idén sajnos a kicsik nem találkozhatnak személyesen, de a Télapó nem feledkezik meg kis barátairól, online fogja majd őket körbevezetni elvarázsolt birodalmában. És hogy meséből se legyen hiány, minden vasárnap adventi matinéra invitálják a kicsiket és a nagyokat egyaránt. Az első hétvégén a Vukot láthatja a nagyközönség.

– Tavasszal öt országból több mint 13 ezren nézték meg az Óz című előadásunkat, rengeteg fotót kaptunk a szülőktől, ahogy a gyerekek nézik a mesét, valamint jött sok levél és szívecske is. Mivel ennyire tetszett a közönségnek, ezért úgy döntöttünk, hogy az adventi matinénkat is hasonló formában, előre felvett előadásokkal tartjuk meg. A YouTube-videókat minden vasárnap 11 órától éjfélig ingyenesen lehet megtekinteni – mondta el Kocsis Rozi, a bábszínház igazgatója.

– A társulat már gőzerővel próbál, ugyanis december 6-ára egy premierrel, a Mikulás új szánjával készülünk. A következő héten egy betlehemes előadással, a Leszállt az ég dicső királyával készülünk, 20-án az Éneklő betlehemet hozzuk el a közönségnek, a téli szünetet pedig, a nagy sikerre való tekintettel az Ózzal tesszük színesebbé.

Képünk Bede-Fazekas Csabáról a Vuk bemutatója előtt készült a Vaskakas Bábszínházban.
Fotó: Nagy Gábor

Kocsis Rozi azt is elmondta, hogy a társulat már nagyon készült az idei karácsonyra, még vaskakasos fenyődíszeket is készítettek a kis látogatóknak.

– Mivel a Mikulás most nem adhatja át személyesen ezeket a kis ajándékokat, ezért minden vasárnap kiteszünk néhányat a bábszínház fedett színpadán felállított karácsonyfára, és becsületi alapon minden család hazavihet magával egyet. Emellett rádiójátékkal is készülünk. Ezeket a rövid kis esti meséket a Győr+ rádióban lehet majd hallani, az első a Kismalac meg a farkas lesz.

Kocsis Rozi azt is hozzátette, hogy egy bábszínház gyerekzsivaj nélkül szinte semmi, és ezt a színészeik is megérzik. De igyekeznek minél több kreatív módot találni arra, hogy tartsák a kapcsolatot a gyerekekkel, egészen addig, amíg a Vaskakas Bábszínház újra szélesre tárhatja kapuit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában