A vírus nem lép színre

2020.09.16. 20:56

A Győri Nemzeti Színházban beléptetéskor minden néző testhőmérsékletét érintésmentesen mérik – fotók

Mutatjuk az óvintézkedéseket.

kisalfold.hu

2020.09.16. Sznhzi vintzkedsek, vintzkedsek betartsa a sznhzban. Velekei Lszl s Forgcs Pter tart tjkoztatt

Fotó: CSAPO BALAZS

A Győri Nemzeti Színházban beléptetéskor minden néző testhőmérsékletét érintésmentesen mérik. A nézőteret és a színpadot UV-lámpával és biohidegköd-képző berendezéssel fertőtlenítik, a gyakran érintett felületeket környezetbarát vírus- és baktériumölő fertőtlenítővel tisztítják – értesült portálunk.

 

Óvintézkedések a színházakban – Belépéskor kötelező a maszk, rendszeresen fertőtlenítenek

– Köszönjük, hogy a jelenlegi járványhelyzetben is kitartanak mellettünk – üzente a közönségnek tegnapi sajtótájékoztatójukon Forgács Péter, a Győri Nemzeti Színház igazgatója. Mint mondta, kiemelt figyelmet fordítanak a nézők biztonságára, és ügyelnek arra, hogy fertőtlenített épületbe érkezzenek. A Győri Balett és a színházi társulat is kéri, hogy az előadásokat csak tünetmentesen látogassák. – A maszk viselése kötelező az intézmény egész területén, ha esetleg maszk nélkül érkeznének az előadásra, a jegyirodában tudnak vásárolni. A Győri Balett újabb feliratos maszkokat varratott – közölte Velekei László, a Győri Balett igazgatója.

Hőmérőzés és teljes fertőtlenítés

A színház munkatársai beléptetéskor minden látogató testhőmérsékletét érintésmentesen mérik, majd felhívják a figyelmet a távolság betartására és a kézfertőtlenítő használatára. Az előadások alatt orvosi felügyeletet is biztosítanak – tette hozzá a balettigazgató.

A nagyszínház nézőterét elő­adáskezdés előtt fél órával, a Kisfaludy Terem nézőterét előadáskezdés előtt 10 perccel nyitják meg. Fontos, hogy folyamatosan foglalják el helyeiket, hogy elkerüljék a feltorlódást. A nézőteret és a színpadot fertőtlenítik.

– Az idei évad próbái gőzerővel folynak, a Győri Balett társulatának tagjai maszkban próbálnak – tudtuk meg Forgács Pétertől.

A Vaskakas Bábszínházban is óvintézkedéseket vezettek be. Kérik a látogatókat, hogy a kihelyezett kézfertőtlenítőket használják.

A Soproni Petőfi Színházban nem hirdetnek diákbérleteket, jeggyel látogatható matiné-előadásokat tartanak majd. A felnőttbérleteket is érintik a változások.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában