Lesz VOLT

2020.07.05. 18:41

Hol VOLT, hol nem VOLT – Bemutatták a fesztiválról szóló filmet Sopronban

Több száz fős tömeg gyűlt össze a soproni Fő téren, hogy megnézzék az idén elmaradt, soproni VOLT fesztivál történetéről szóló több mint egy órás filmet.

Etzl Edgár

Fotó: Illés Maja

Az elmúlt hónapokhoz képest szokatlan nyüzsgés volt szombat este a Fő téren. Hét óra magasságában még csak az éttermek teraszain ültek a közelgő esemény érdeklődői, néhányan fesztiválos pólókban táncoltak DJ Jokó retró és kortárs zenei válogatására. Aztán szép nagyra nőtt a tömeg, mire kilenc órakor a fesztivál két alapítója, Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán, valamint Farkas Ciprián polgármester a színpadra lépett.

- A film első néhány perce arról szól, hogy mi történt volna ugyanezen a napon, ezekben a percekben, ha nincs a járvány – emelt szót Lobenwein Norbert, majd elmondta, amikor április végén bejelentették a nagy esemény elmaradását, olyan sok támogató üzenetet kaptak, hogy úgy érezték, valamit adni szeretnének a közönségnek. Ezért készült el a film. Hozzátette, a tervük az, hogy 2021-ben ott folytatják, ahol abbahagyták.

- Egy normális évben ilyenkor „rólunk szólnak a hírek és velünk van tele a sajtó” – idézte a Tankcsapda híres sorát Farkas Ciprián, majd kiemelte, hogy a VOLT fesztivált soproni emberek álmodták meg és tették világhírűvé, ezáltal a város sikere és a soproniak sikere.

 

- Iszonyú nehéz átélni, hogy idén nem hangos a Lővér kemping, de annyi biztatást kaptunk, hogy jövő héttől újult erővel állunk neki a következő évi buli szervezésének – mondta Fülöp Zoltán, majd megköszönte a rengeteg támogatást és jó szórakozást kívánt a filmhez.

A VOLT 27 éves történetéről szóló filmet Könyves Dina rendezte. A nézők nosztalgiázhattak az 1990-es években készült koncertfelvételeken, az interjúk során betekintést nyerhettek a szervezők és a visszatérő magyar fellépők élményeibe, végigkövethették a fesztivál fejlődését a kezdeti ügyetlenkedésektől az igazán profin szervezett rendezvényig. Láthattunk felvételeket az elmúlt évek legemlékezetesebb koncertjeiről.

- Nagyon örülünk, hogy sokan eljöttek az eseményre, de nem is a tömeg mérete számít, sokkal inkább az a mérhetetlen szeretet, amit a közönségtől kaptunk – nyilatkozta Lobenwein Norbert.

A soproni vetítéssel párhuzamban a budapesti Akvárium klub teraszán is levetítették a filmet, ahol több fellépés is követte az eseményt. Aki nem tudott elmenni egyik eseményre sem, az vasárnap este a Petőfi TV műsorán nézhette meg az országos premiert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában