végső búcsú

2020.05.06. 16:35

Gyertyákkal búcsúztak Szilágyi Istvántól Győrben a színháznál – fotók, videó

Gyertyalángok intettek búcsút a vasárnap elhunyt Szilágyi Istvánnak, vagy ahogy sokan szólították, Pityinek.

kisalfold.hu

Fotós: CSAPO BALAZS

Szinte megtelt a tér szerda este a Győri Nemzeti Színház előtt, annyian gyűltek össze, hogy megemlékezzenek a színművészről. Forgács Péter igazgató úgy jellemezte, hogy talán ő volt az egyetlen magyar művész, akit mindenki szeretett. A kollégák, pályatársak és az összegyűlt „közönség” Babits Mihály Bogárkák jó haláláért című költeményével és egy utolsó tapssal búcsúzott a színészlegendától.

20.50 – A búcsú képekben

19.10 – Élőben a búcsú

A Győri Nemzeti Színház közleménye: Kedves Nézőink!

2020. május 3-án elhunyt Szilágyi István, a Győri Nemzeti Színház Kisfaludy Életműdíjas színésze. Május 6-án, szerdán este 7 órakor végső búcsút veszünk szeretett Pityinktől ott, ahol ő leginkább otthon érezte magát, a Színháznál.

Szilágyi Istvánt a Győri Nemzeti Színház saját halottjának tekinti. A búcsúztatás helyszíne a Színház előtti tér. Arra kérjük a gyászolókat, hogy ne hozzanak koszorút, emlékezzünk közös gyertyagyújtással Pityire!

Búcsúbeszédet mond Forgács Péter igazgató.

A járványügyi szabályokat mindenki tartsa szem előtt, vigyázzunk egymásra!

Fotó: MTI Fotó: Kallos Bea

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában