Versvándor járta Radnóti Miklós útját Bortól Abdáig – videón az első stáció

Tóth Péter Lóránt kunszentmiklósi versvándor tavaly nyár végén tragikus utat járt. Radnóti Miklós születésének 110. évfordulóján végigment az „erőltetett menet” összes stációján. A 850 kilométeres út Borból, az egykori gyalázatos munkatábortól indult és Abdán végződött.

kisalfold.hu

25 nap, három ország, 850 kilométer

Az erőltetett menet Bortól Abdáig. Tóth Péter Lóránt kunszentmiklósi tanár, versvándor Radnóti Miklós születésének 110. és halálának 75. évfordulója alkalmából gyalogos vers-zarándoklatra vállalkozott a tragikus sorsú költő és a többi ártatlanul elhurcolt bori munkaszolgálatos emlékére.

A tanár úr útjáról és Radnóti Miklós utolsó hónapjainak krónikájáról „Lélek vagyok, élni szeretnék!” címmel Győrben és Pannonhalmán is tartott előadást diákoknak és felnőtteknek egyaránt.

Dokumentumfilm

Először Pannonhalmán találkoztunk a versvándorral, aztán a teljes útjáról írtunk riportot. Most 13 részben bemutatjuk a lélekfacsaró utazásról készült dokumentumfilmet.

„Radnóti nyomában” – Tóth Péter Lóránt útjáról a szabadkai Pannon RTV 13 részes dokumentumfilm-sorozatot készített. A sorozat rendezője Herczeg Zsolt, operatőrök: Lukács Attila és Szalai Adrián, vágó: Horvát Inesz. A Pannon RTV elérhetőségét ide kattintva találják.

Versvándor állít emléket Radnóti Miklósnak

A dosszié további cikkei

Az első rész

„Rögtön az indulás napja kalandosan kezdődött. A régi hadiúton indultunk, ahol Radnótiék is mentek. Bár már napokkal az indulás előtt kiutaztam Borba, – így utólag – lélekben még sem sikerült megérkeznem az indulás napjára. Még kifelé figyeltem... Aztán jött ez a kijózanító délután.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában