Gerbert Juditot apukák is keresik,

2020.04.23. 08:44

Titokban tanít anyák napi dalokat

Gerbert Judit színész, Ringató-foglalkozásvezető anyák napi dalok online tanulására hívja a családokat. Bárki megkeresheti, aki ilyen módon lepne meg egy édesanyát.

Pozsgai Kitti

– Jelenleg a rendszeres foglalkozásaimat szüneteltetnem kell a Vaskakas Bábszínházban, a Győri Pagonyban, Sopronban, Fertőszentmiklóson és Sárváron is – mondja Gerbert Judit. – Így az jutott eszembe, hogy a közös dalolásokat átviszem az online térbe. Anyák napjára készülve elsősorban a nagyinak énekelünk, de apukák is bátran keressenek, ha meglepnék a gyerkőccel az édesanyát egy dallal. Igyekszem úgy összeválogatni a dalokat, hogy magas zenei minőséget képviselve a kisgyerekek számára könnyen énekelhetőek legyenek, s kizárólag magyar dalokból állítottam össze a repertoárt. Ahogy a Ringató-foglalkozásokon, itt is az otthoni közös éneklés a cél. Biztatok mindenkit, hogy bátran énekeljen, még akkor is, ha nem tartja magát őstehetségnek, mert az élő énekszónál megnyugtatóbb nincsen.

Aki szívesen csatlakozna a daltanulók táborához, keresse fel a Ringató – Gerbert Judit nevű Facebook-oldalt, ahol az instrukciókat követve könnyen meg fogja találni az „Anyák napi ajándék dal” című posztot.

A szolgáltatás ára egy videó

– A posztban minden segítséget meg fognak találni a dalok tanulásához, s aki ezt külön jelzi nekem, meghívom egy zárt csoportba is, ahol mindennap felkerül egy-két videó ismert és kevésbé ismert anyák napi dalokkal – avat be a részletekbe Gerbert Judit. – Többen is feltették a kérdést, hogy mindez mennyibe kerül. Nem kötelező, de nagyon örülnék neki, ha cserébe mindenkitől kaphatnék videós visszajelzést az ajándék dal átadásáról.

Ezer család énekel

A visszaküldött videókkal célja is van Juditnak.

– Május 3-án 10.30-kor kerül fel a YouTube-ra és a Facebookra a Ringató Országos Zenei Nevelési Program 45 perces anyák napi videója, amiben összesen több mint 90-en működünk közre, hogy idén se maradjon el a szokásos „Ezer család énekel” című országos rendezvényünk – mondta a színésznő, aki alig várja, hogy ismét visszaülhessen a zöld ringatós szőnyegre.

Juditnak hiányoznak már az élő foglalkozások. (Fotón: Gerbert Judit és kislánya Zelma.) Fotó: szelinafotó.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában