Közösségi élmény

2020.04.29. 12:48

Készülnek a 2021-es falunaptárra Agyagosszergényben

A népfőiskola alkalmazkodik a rendkívüli helyzethez: eseményeinek jelentős részét elhalasztja. Az online térben viszont több kezdeményezéssel élnek.

kisalfold.hu

Szalai Viktor alapító.

– Az agyagosszergényi Közi Horváth József Népfőiskola alkalmazkodik a rendkívüli helyzethez: eseményeinek jelentős részét elhalasztja. Az online térben viszont olyan kezdeményezésekkel élünk, amelyek aktivizálják a népfőiskola közösségét. Programot tehát nem, de közösségi élményt igenis adunk az emlékek felidézésével – közölte Szalai Viktor, a 2011-ben létrejött népfőiskola alapítója. – Tagjaink kreativitására és online jártasságára építve Facebook-oldalunkon útjára indítjuk a népfőnosztalgiát, hogy szavazással kiderüljön: melyik volt a legnépszerűbb rendezvényünk? Kétnaponta mérkőztetünk meg programokat, a párosítások győztesei külön posztot kapnak ismertetővel.

Szalai Viktor alapító.

Szalai Viktor részletezte: a népfőiskola ösztönzi a 2018-as kiadványuk, az agyagosszergényi épített örökségeket tartalmazó értékszínező újbóli kézbevételét. Kérik, hogy korosztálytól függetlenül színezzék ki kedvenc rajzukat és írják le az adott helyhez kapcsolódó szép emléküket. A beküldött rajzokat és szöveget feltöltik az oldalra.

Fotópályázatot is hirdettek az agyagosszergényiek és a faluból elszármazottak részére „Szülőfalum, Agyagosszergény értékvilága” témában. A legjobb fotókat díjazzák, kiállításon bemutatják. A zsűri által kiválasztott 12 fotóból készül el a község 2021. évi falunaptárja. Emellett előkészítés alatt áll a település helyi értékeit középpontba helyező, többfordulós online vetélkedő is. Az egyes feladatokhoz szükség lesz a kicsik leleményességére, a fiatalok kreativitására, a szülők tehetségére és a nagyszülők tapasztalatára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában