távoktatás

2020.03.23. 15:08

Segíti a digitális távoktatást a győri Egyetemi Könyvtár

A keletkező késedelmi díjak eltörlésével, a digitális távoktatás támogatásával segíti olvasóit a koronavírus-járvány miatt kialakult új helyzetben a győri Széchenyi István Egyetem Egyetemi Könyvtára. A szervezeti egységben új szabályok léptek életbe átmenetileg.

Széchenyi-egyetem

„A mostani helyzetben a hagyományos dokumentumokról az elektronikus és digitalizált tartalmakra helyezzük át a hangsúlyt, ezzel is támogatva a digitális távoktatás kialakítását” – fogalmazott Tóth Csilla, az Egyetemi Könyvtár megbízott igazgatója annak kapcsán, hogy a Széchenyi-egyetemen március 23-án távoktatásos munkarend lépett életbe. A járványügyi intézkedések természetesen érintették az intézményt is, amelynek központi könyvtára, valamint a hálózatába tartozó összes tagkönyvtára – így az Állam- és Jogtudományi, a Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi, valamint az Apáczai Csere János Karon lévő – március 13. óta határozatlan ideig zárva tart, az olvasói terek nem látogathatók.

A szolgáltatásokkal kapcsolatos valamennyi információ megtalálható az Egyetemi Könyvtár honlapján. A szervezeti egység arra biztat mindenkit, hogy esetleges kérdéseit a [email protected] címen tegye fel.

A központi könyvtár terei sem látogathatók átmenetileg.

„A beiratkozást, a helyben használható szolgáltatásokat, valamint a dokumentumok kikölcsönzését és visszahozatalát ideiglenesen felfüggesztettük” – hívta fel a figyelmet Tóth Csilla. Hozzátette: az olvasóktól azt kérik, hogy ha már nincs szükségük a kikölcsönzött dokumentumokra, azokat ne küldjék el postán, hanem az újranyitás után személyesen vigyék majd vissza. A korlátozás ideje alatt keletkező késedelmi díjakat törlik, a korábbi tartozások azonban továbbra is érvényben maradnak. Ha bárkinek egyéb információra van szüksége a kölcsönzéssel kapcsolatban, a [email protected] címen érdeklődhet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában