2025.04.20. 15:29
Online vendéglátó szakmai verseny a mosonmagyaróvári Glück-iskolában
Angol és német nyelvű, online vendéglátó szakmai versenyt hirdetett a mosonmagyaróvári Glück-iskola. Felhívásukra az ország minden részéből, összesen 17 iskola 65 diákja jelentkezett az online versenyre.
A Győri SZC Glück Frigyes Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum idén márciusban – hagyományteremtő szándékkal – angol és német nyelvű, online vendéglátó szakmai versenyt hirdetett. Felhívásukra az ország minden részéből, összesen 17 iskola 65 diákja jelentkezett. A Valentin-nap tematikájú feladat megoldására – a különböző évfolyamokról érkező – cukrász, pincér és szakács szakirányon tanuló diákok számos, idegen nyelvileg és szakmailag is magas színvonalú, kreatív verseny-munkát küldött be. Az értékelés során több ízben is nehéz választás elé kerültek a zsűritagok. Végül, bírálatuk alapján, a következő dobogós helyezések születtek.

Az online verseny eredményei
I. helyezettek:
- angol cukrász: Kontz Boglárka - Békéscsaba
- német cukrász: Boldizsár Sándor - Hódmezővásárhely
- angol pincér: Doma Jázmin - Veszprém
- német pincér: Simon Kilián -Szombathely
- angol szakács: Veselényi István - Békéscsaba
- német szakács: Sipos Milán - Pécs
II. helyezettek:
- angol cukrász: Havas Tünde - Budapest
- német cukrász: Horváth Krisztián - Kaposvár
- angol pincér: Stefanik Ákos - Békéscsaba
- német pincér: Rupa Mercédesz - Kaposvár
- angol szakács: Csányi Péter - Békéscsaba
- német szakács: Horváth Bálint - Szombathely
III. helyezettek:
- angol cukrász: Őri Réka - Veszprém
- német cukrász: Mózsi Máté - Nagykanizsa
- angol pincér: Zsolczai Zoé - Szolnok
- német pincér: Szabó Izabella - Győr
- angol szakács: Dudás Ádám - Debrecen
- német szakács: Sarkadi Áron - Debrecen
A megméretés pozitív visszhangja megerősítette az iskolát abban az elhatározásában, hogy a hagyományteremtő, s egyben hiánypótló versenyt a jövő tanévben is meghirdesse.