Húsvét

2025.04.17. 11:12

Száj- és körömfájás - Biztonságos és kiváló minőségű a magyar hús

A magyar emberek tisztában vannak az élelmiszerelőállítás és annak hazai felügyeletének értékével.

A szigorú élelmiszerlánc-felügyeleti hatósági rendszer, benne a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) is garantálja, hogy kizárólag biztonságos magyar hús kerülhet a lakossághoz a húsvéti ünnepekre készülve is - közölte a Nébih.

magyar hús
A magyar hús kiváló minőségű

A magyar hús és a biztonság

Mindezt most a ragadós száj- és körömfájás (RSZKF) árnyékában kiegészítő biztosítékokkal is megerősítette a hatóság: még szigorúbb állategészségügyi intézkedések szolgálják az élelmiszerbiztonságot - írták.

A közlemény szerint a magyar emberek a második legjobban működő, állam által felügyelt területnek tartják az élelmiszerlánc-biztonságot. Emellett a húsok és a húskészítmények is dobogós helyen szerepelnek, ha arra kell válaszolni, mely termékeknél fontos, hogy az magyar előállítású legyen. Az okok között, a magyar munkahelyek támogatása mellett elsősorban az szerepel, hogy a hazai termékek jobb minőségűek, finomabbak, valamint biztonságosabbak.

Mindez alátámasztja, hogy a magyar emberek tisztában vannak az élelmiszerelőállítás és annak hazai felügyeletének értékével. Kiemelten fontos, hogy senki se üljön fel a tévhiteknek. A magyar hús és húskészítmények továbbra is tökéletes alapul szolgálnak minden étkezéshez. A hazai hústermékek választásával pedig, az egészségestudatos táplálkozás mellett, a magyar állattenyésztés fennmaradását is hatványozottan támogatják jelenleg a vásárlók - olvasható a Nébih közleményében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában