2025.04.18. 06:30
Tizenkettedik alkalommal is a legjobb a Szél Fiai Fogadó
A márciusi Étterem Hét 213 résztvevő étterméről 4.722 vendég küldte el értékelését és véleményét a DiningCity étteremajánló weboldalára. Az Étterem Hét látogatóinak véleménye alapján 4 budapesti, illetve 3 országos összesített toplista alakult ki, melyből az egyik kategóriában a nyúli Szél Fiai Fogadó és Cellárium első helyen végzett.
Idén tavasszal március 13 – 30. között élvezhették előnyös menüárakon a különleges ízeket mindazok, akik előzetesen asztalt foglaltak az Országos Étterem Hét rendezvényen részt vevő több mint 200 minőségi étterem valamelyikébe. A résztvevők közül 14 rendelkezett Michelin-ajánlással. A 18 nap alatt a három fogásos menüsorokat a Top jelölésű éttermek 6.900 forintos, a Prémium éttermek 8.900 forintos, az Exkluzív éttermek pedig 10.900 forintos fix árakon kínálták. Utóbbi kategória győztese lett, ráadásul tizenkettedik alkalommal a nyúli Szél Fiai Fogadó és Cellárium.

Az Étterem Hét győztes eredménye csapatmunka volt
- Örömmel értesültünk róla, hogy egy év után visszatérve, megismételve korábbi eredményeinket, immár tizenkettedik alkalommal értünk el első helyezést a DiningCity rendezvényén. Vendégeink értékítélete szerint az újjáépített fogadó, éttermünk, csapatunk, értékeinket megtartva, az egyre nehezedő körülmények ellenére is tovább fejlődött - fogalmazott a tulajdonos Prisztóka Tibor.
- A korai tavaszban húsvéti előzetes ajándékot kaptunk: nem várt sok vendég látogatott ki hozzánk "Nyúl York"-ba. Vendégeink értékelték, és elismerték valamikori célunkat, hogy miért pont ide építettük fel fogadónkat, éttermünket, borászatunkat. A célunk bár elértük, nem változott. Vendégeink a gasztro-, és borturizmust velünk kapcsolhatják össze, saját készítésű naturális borainkkal, ételeinkkel. Mindezt szállóvendégként, fogadónkban, a szőlőföldek között megpihenve - emelte ki.

Visszaváró vendéglátás Nyúlon
A tulajdonos az Étterem Hét lényegét abban látja, hogy megmutassák vendégeiknek a legjobbak közé tartozó alapanyagokat, a világ messzi országaiból érkező fűszereket és hogy ezeket miként lehet integrálni a hazai ízek világába. Illetve a tradíció értelmezését a mai "főzőműsoros" világunkra vonatkoztatva, és annak általuk kiművelt applikációját.
- Alapelvárás, mi szerint vendégeinket úgy szolgáljunk ki, hogy "jó oka" legyen visszatérni hozzánk. Mintha haza jönne. Mottónk nem változott: Egyszerűen, tisztán, méltósággal és tisztelettel. A "Vidék legjobb konyhája" díj után immár tizenkettedik első hely jól esik, és nem lehet megszokni! Sokat tettünk érte, az összes kollégánkkal közösen, kitartással, sokszor lemondással, szívből és lélekből végzett munkával. Ez az a jól végzett munka, amely tükröződik ezen az eredményen.