Utánpótlás

2024.12.05. 22:21

Karácsony Kupa: csütörtökön a mosonmagyaróvári Glück-iskola diákjai vetélkedtek – fotók

Cukrász, pincér, szakács, turisztikai technikus diákok adtak számot tudásukból a Karácsony Kupa keretében csütörtökön. A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara Mosonmagyaróvár Térség elnöksége tizenhetedszer szervezte meg a Karácsony Kupát a Lajta-parti városban.

Fotó: Kerekes István

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara Mosonmagyaróvár Térség elnöksége kiemelt feladatának tekinti a szakképzést, ezért idén már tizenhetedszer hirdette meg a Karácsony Kupa szakmai versenyt a Lajta-parti városban működő három szakképző intézmény közreműködésével. Céljuk, hogy a diákok a versenyen bemutatkozási lehetőséget kapjanak, felmérjék tudásukat és személyes kapcsolatba kerülhessenek a vállalkozókkal, akik szakmai tanácsokkal, ötletekkel segíthetik őket. A Karácsony Kupa szakképzési versenyen számos szakmacsoport mutatkozik be.

Karácsony Kupa: csütörtökön a mosonmagyaróvári Glück-iskola diákjai vetélkedtek
Karácsony Kupa: csütörtökön a mosonmagyaróvári Glück-iskola diákjai vetélkedtek
Fotó: Kerekes István

Karácsony Kupa a Glück-iskolában

A Karácsony Kupa csütörtökön a Glück-iskolában folytatódott. Pintér-Péntek Imre, a vármegyei kamara elnöke, Tóth Gábor, a GYMSM KIK Mosonmagyaróvári Térségének elnöke, Pető Péter, a vármegyei közgyűlés alelnöke,  Balázs Endre mosonmagyaróvári alpolgármester és Bakos Bulcsú, a Glück-iskola igazgatója köszöntőjét követően cukrász, pincér, szakács, turisztikai technikus diákok adtak számot tudásukból. 

Ünnepi hangulatban

– A Karácsony Kupa alkalmat teremt, hogy együtt hangolódjunk az ünnepre. Továbbá itt válogatjuk ki a tehetséges tanulókat, akiket viszünk majd országos versenyekre. A zsűri – mely a mosonmagyaróvári vendéglátós és turisztikai szakemberekből állt – nagyon elégedett volt a felkészültséggel – emelte ki érdeklődésünkre Bakos Bulcsú. 

Ahogy a korábbi napon a Hunyadiban, a Glück-iskola diákjai is megadott tematika alapján versenyeztek. A cukrász tanulók például karácsonyi bejglit vagy pozsonyi kiflit sütöttek, ünnepi marcipán figurákat készítettek, a szakács tanulók főétel mellett desszertet alkottak. A pincér tanulók ünnepi terítéken kínálták a menüsort vagy koktélt kevertek. A karácsonyfa eredete, díszítése a régi időktől, napjainkig, valamint  karácsony ünneplése vallások szerint volt a téma a turisztikai technikusoknál. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában