Közösségi tér jött létre

2024.06.11. 13:44

Megújult az Ikva-patak és környéke Fertőszentmiklóson

Természetközeli szabadidős központtá válik Fertőszentmiklós szíve a zöldterület-fejlesztési projekttel. A megújult terület nyugodt környezetet biztosít a fertőszentmiklósiak és az ide látogatók számára.

Kisalföld.hu

A szabadtéri kikapcsolódás helyszínévé és a közösségi szerepvállalás jelképévé válik a Fertőszentmiklós szívén átfolyó Ikva-patak környéke egy zöldfelület-fejlesztési projekt keretében. A VKR Csoport Alkalmazotti Alapítványa által támogatott, a VELUX Magyarország Kft. munkatársaival és Fertőszentmiklós Önkormányzatával együttműködésben megvalósuló kezdeményezés célja a terület megújítása. Emellett fontos szempont még az aktív szabadtéri életmód és az ökológiai biodiverzitás népszerűsítése, valamint, hogy nyugodt környezetet biztosítsanak a fertőszentmiklósiak és az ide látogatók számára.

Az új park nyugodt környezetet biztosít a fertőszentmiklósiak és az ide látogatók számára.
Forrás: VELUX

A projekt az Ikva-patak és környéke természeti adottságait kihasználva hoz létre többfunkciós zöldterületet. A fejlesztés célja, hogy ösztönözze a szabadtéri tevékenységeket, sétára, kerékpározásra, játékra és testmozgásra csábítson, valamint lehetőséget biztosítson arra, hogy az ide látogatók a városon belül is a természetben lehessenek. A területen gyalogos sétányok, kerékpárutak, játszóterek, utcai edző- és napozóterületek, valamint kutyajátszóterek is ösztönöznek a kültéri időtöltésre, mindezt a város zöld infrastruktúrájába integrálva. A projektterv tartalmazza a helyi növényzet újraalkotását is, ezzel elősegítve az ökológiai területek fejlődését.

Lotte Kragelund, az Alkalmazotti Alapítvány ügyvezető igazgatója elmondta: "A projekt tökéletesen illeszkedik ahhoz a célkitűzésünkhöz, hogy a dolgozók és a helyi közösség számára is elérhetőbbé tegyük a természet közelségét, egyúttal lehetőséget biztosítsunk a szabadtéri programokra. Az Ikva-patak környékének átalakítása egy biológiailag sokszínű, gyönyörű és funkcionális teret biztosít a lakosok számára, ahol minőségi időt tölthetnek együtt a természetben.”

A VELUX elkötelezett a közösségi terek fejlesztése és a szabadtéri tevékenységek népszerűsítése mellett.
Forrás: VELUX

Szakács Eszter, a VELUX Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója úgy gondolja, hogy "Az Ikva-patak projektje remek bizonyítéka annak, hogy elkötelezettek vagyunk a közösségi terek fejlesztése és a szabadtéri tevékenységek népszerűsítése mellett. Büszkék vagyunk arra, hogy részesei lehetünk ennek a fejlesztési programnak, amely nem csak munkavállalóink és családjaik, hanem Fertőszentmiklós egész közösségének javát szolgálja."

Fertőszentmiklós polgármestere, Horváth Tibor a projekt hosszú távú jövőképére hívta fel a figyelmet: "Ez a fejlesztés döntő lépés a vonzó, környezeti szempontból fenntartható és zöld városi környezet megteremtésére, amit küldetésünknek tekintünk. Az Ikva-patak projekt modellként szolgál majd más települések számára is és javítja lakosaink életminőségét. Emellett tükrözi az innovatív, értékteremtő városfejlesztés iránti elkötelezettségünket is."

A területen gyalogos sétányok, kerékpárutak, játszóterek, utcai edző- és napozóterületek, valamint kutyajátszóterek találhatók.
Forrás: VELUX

Az Ikva-patak zöldterület projekt egy olyan együttműködés példája, amely a városi életmódot átgondolt, fenntartható fejlesztéssel kívánja javítani. A közösségi szerepvállalás elősegítésével és az aktív életmód népszerűsítésével Fertőszentmiklós városközpontja egy élettel teli zöld területté alakul át. További információ Fertőszentmiklós weboldalán érhető el.

A VELUX Cégcsoportról

A VELUX tetőablakok több mint 80 éve hoznak napfényt és friss levegőt az emberek otthonaiba szerte a világon, így hozzájárulva az életkörülmények javításához. Tetőtéri ablakokat, moduláris felülvilágítókat, dekoratív árnyékoló termékeket, külső hővédő rolókat, redőnyöket, valamint intelligens otthoni megoldásokat gyártanak. A termékek segítenek kialakítani az egészséges és fenntartható beltéri klímát munkához, tanuláshoz, játékhoz és a kellemes időtöltéshez. Több mint 37 országban folytatnak értékesítési és gyártási tevékenységet, és világszerte mintegy 11 700 munkavállalót foglalkoztatnak. A VELUX Cégcsoport tulajdonosa a VKR Holding A/S, amely egy nonprofit jótékonysági alapítvány (THE VELUX FOUNDATIONS) és a családtagok kizárólagos tulajdonában álló korlátolt felelősségű részvénytársaság. 2022-ben a VELUX Cégcsoport összbevétele 2,99 milliárd euró volt, a VKR Holding összbevétele 4,29 milliárd eurót ért el; a THE VELUX FOUNDATIONS pedig 181 millió eurót adományozott jótékonysági célokra. A VELUX Cégcsoporttal kapcsolatos további információk a velux.com weboldalon érhetők el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában