Jubileum

2023.12.09. 12:52

50 éves a mosonmagyaróvári Városi Kollégium

Fennállása fél évszázadát ünnepelte a napokban a mosonmagyaróvári Városi Kollégium.

Mészely Réka

A napokban ünnepelték a Kossuth Lajos Középiskolai Kollégium épülete átadásának 50. évfordulóját. Az ünnepnapot a jelenlegi kollégisták a Szigetköz új, nagyszerű közösségi élményt nyújtó interaktív kiállítóhelyének, a dunaszigeti Szigetköz Élményparknak a meglátogatásával indították. Az ünnepi megemlékezésre egy kollégium történeti kiállítás keretében gyűjtötték össze a múlt emlékeit.

 

A rendezvény vendége volt az 50 évvel ezelőtti átadó ünnepség diák résztvevője, a kollégium későbbi nevelőtanára, Ásványi Gizella, aki saját versével köszöntötte az ünneplő közösséget. A múltat és jelent összekapcsolta még személyes jelenlétével Bak Annamária, egykori diák, mai szülő és a Szülői Választmány tagja. A fél évszázad kollégiumi nevelésének változásairól és kiemelkedő eseményeiről számolt be Veres Mária igazgatónő köszöntő és egyben kiállításmegnyitó beszédében. A diákok „A jövő kollégiumát” bemutató pályamunkákkal készültek az ünnepi alkalomra. Az est további részében a kollégium jelenlegi diáksága egy szalonbeszélgetés keretében ismerhette meg az egykori diákok kollégiummal, diákélettel kapcsolatos élményeit, tapasztalatait. Az ünnepi vacsorát Tóth Máté nevelőtanár jó hangulatú, a mai kollégiumi élet csínytevéseit is felvonultató köszöntő verse vezette fel és a Glück Frigyes Technikum ajándékának, a születésnapra készült tortának az elfogyasztása zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában